Agentia Europeana de Mediu: Politicile UE au redus poluarea si au imbunatatit calitatea aerului si a apei din Europa

Politicile Uniunii Europene /UE/ in materie de mediu au redus poluarea si au imbunatatit in mod semnificativ calitatea aerului si a apei din Europa, insa degradarea ecosistemelor continua si ameninta productia economica, reiese din evaluarea Agentiei Europene de Mediu /AEM/ ‘Mediul european – starea si perspectiva 2015’ (SOER 2015), publicata marti si citata intr-un comunicat…

Citește mai departe
Insula care utilizeaz? energia regenerabil?

Insula care utilizeaza energia regenerabila

In largul coastei de Sahara Occidentala, in Oceanul Atlantic este o insula numita El Hierro care face parte din Spania. In viitorul apropiat toata populatia insulei (10.000 de persoane) va folosi energia din surse regenerabile. O atentie merita nu numai initiativa ecologica, dar de asemenea si principiul de generare a energiei. Compania spaniola Gorona del…

Citește mai departe
Port-containerul german MSC Flaminia, care transporta substante periculoase, va sosi in Portul Constanta la mijlocul saptamanii viitoare

Port-containerul german MSC Flaminia, care transporta substante periculoase, va sosi in Portul Constanta la mijlocul saptamanii viitoare

Port-containerul german MSC Flaminia, care transporta substante periculoase, va sosi in Portul Constanta la mijlocul saptamanii viitoare. ”Este o nava care a fost implicata intr-un incident in Oceanul Atlantic anul trecut. Pana la urma a ajuns intr-un port in Germania, unde a suferit niste reparatii. Nava a fost inspectata de autoritatile germane si i s-a…

Citește mai departe

Ce ar trebui sa facem cu deseurile de plastic? Noua carte verde lanseaza o reflectie la nivelul UE

Plasticul a devenit un material inevitabil in lumea noastra moderna. Materialele plastice sunt versatile si durabile, dar durabilitatea poate face ca eliminarea lor sa fie problematica. O carte verde publicata, joi, de Comisia Europeana vizeaza lansarea unei dezbateri structurate despre modul in care am putea conferi sustenabilitate produselor din plastic pe intreaga durata a ciclului…

Citește mai departe

Orasul francez La Rochelle va fi gazda evenimentului Sustainability@La Rochelle

A inceput numaratoarea inversa pentru weekendul VELUX din La Rochelle Bucuresti, 6 octombrie 2010 – In weekendul 15-17 octombrie, orasul francez va fi gazda evenimentului Sustainability@La Rochelle, organizat de VELUX Group. Mai mult de 500 de invitati, sportivi, arhitecti, jurnalisti, vor fi in La Rochelle (Franta), pentru unul dintre cele mai importante evenimente internationale ale…

Citește mai departe

Dioxidul de carbon a jucat un rol important in modificarea climei, de-a lungul timpului

Climatul de la tropice din ultimele 2,7 milioane de ani s-a schimbat odata cu cresterea si retragerea calotelor glaciare de la Polul Nord, potrivit unui nou studiu al Universitatii Brown. Descoperirea subliniaza legatura intre Epocile de Gheata si schimbarile de temperatura ale oceanelor din zona tropicelor. Oamenii de stiinta conchid ca dioxidul de carbon a…

Citește mai departe

Uriasa pata de petrol din Golful Mexic a atins tarmul statului american Louisiana

Pata de petrol ameninta ecosistemul fragil al deltei fluviului Mississippi. Uriasa pata de petrol din Oceanul Atlantic a atins,vineri dimineata, tarmul statului american Louisiana! Armata americana, alaturi de echipele locale de interventie incearca acum sa tina sub control deversarile provocate de explozia si, apoi, scufundarea unei platforme petroliere in Golful Mexic. Deversarile ataca delta fluviului…

Citește mai departe

Presedintele Barack Obama viziteaza zona catastrofei ecologice din Atlantic

Catastrofa ecologica din Oceanul Atlantic pare de neoprit. Presedintele american Barack Obama ajunge duminica in zona afectata de uriasa pata de petrol care se revarsa in delta fluviului Missisipi. Statele americane Mississippi, Alabama, Louisiana si Florida sunt, toate, in stare de urgenta. Specialistii vorbesc deja despre cel mai mare dezastru ecologic din istoria Statelor Unite….

Citește mai departe

Insula de gunoaie din Atlantic

Cercetatorii au gasit in Atlantic o „pata” de deseuri plutitoare similara cu cea descoperita in Pacific in urma cu 13 ani. Resturile de pungi, cutii si sticle din plastic otravesc apele si ucid mamiferele marine, pestii, albatrosii si broastele-testoase. Dupa „marea groapa de gunoi a Pacificului”, deja studiata si foarte bine cunoscuta la ora actuala…

Citește mai departe

ADN-ul balenelor ne prezinta viata lor

Un studiu de 15 ani despre balenele cu cocoasa din emisfera sudica a reusit sa demonstreze ceva nou cu privire la imperecherea balenelor, lucru putin cunoscut pana acum. Astfel, s-a observat ca unele balene fac o calatorie intre oceanele Atlantic si Indian pentru a se imperechea. Cercetatorii al caror studiu a fost publicat in revista…

Citește mai departe

Campanie ecologica „Urineaza in dus!”

Organizatia ecologica braziliana non-profit SOS Mata Atlantica a lansat o campanie de educare a publicului, pentru a-i determina pe cetateni sa economiseasca apa. Sub sloganul „Urineaza in dus! Salveaza padurea tropicala a Atlanticului!„, campania, care ruleaza pe mai multe posturi, foloseste umorul pentru a convinge oamenii sa nu mai risipeasca cea mai de pret resursa…

Citește mai departe

Vapoarele din Atlantic vor „claxona” balenele aflate pe cale de disparitie

Un studiu efectuat in cadrul unei universitati americane din Florida arata ca majoritatea accidentelor care duc la moartea balenelor din Oceanul Atlantic sunt cauzate de ciocnirea acestora de vapoare. O echipa de oameni de stiinta de la Florida Atlantic University incurajeaza proprietarii vaselor marine, care functioneaza in Oceanul Atlantic, sa isi instaleze un nou tip…

Citește mai departe

Crevetii, pe cale de disparitie

O ferma de creveti in valoare de 500 de milioane de dolari din nordul Oceanului Atlantic este pe cale de disparitie din cauza efectelor incalzirii globale, ce perturba ciclul de viata al crustaceelor. Din cauza schimbarilor, crevetii ar putea sa-si depuna ouale intr-un moment in care hrana se gaseste in cantitati reduse, relateza Reuters. Orice…

Citește mai departe
Uraganele ar putea fi botezate dup? nega?ioni?tii schimb?rilor climatice

Uraganele, produse de absenta prafului in aer

Diminuarea cantitatii de praf transportata de aer a determinat incalzirea rapida a zonei Atlanticului de Nord, dupa cum se arata intr-un studiu ce ar putea preveni producerea uraganelor in oceane. Incalzirea Atlanticului de Nord, din 1980 incoace, a fost determinata in proportie de 70% de scaderea cantitatii de praf, spulberat de furtunile de nisip din…

Citește mai departe

Oceanul Atlantic – superputere climatica

Oceanul Atlantic, cu capacitatea lui de a controla sistemul climatic global, poate fi considerat fara indoiala, un ocean cu superputere. Vestea proasta este ca aceasta vasta regiune este si extrem de sensibila la schimbarile climatice iar ceea ce se intampla aici sau afecteaza aceasta zona poate avea repercusiuni asupra intregii lumi. Sistemul climatic global trece…

Citește mai departe

Homar gigant, eliberat

LIBERTATE. Un homar de dimensiuni impresionante si-a regasit libertatea in apele Oceanului Atlantic dupa ce un restaurant din New York a decis sa nu il mai includa printre specialitatile servite clientilor, relateaza CNN. Homarul, de peste 140 de ani si 20 de kilograme in greutate, a fost depistat in acvariul localului de doi clienti care…

Citește mai departe