Orase americane in pericol de a fi inundate

0
538

ny.jpgNew York si Boston sunt doar doua dintre orasele nord-americane aflate in pericol de a fi inundate odata cu cresterea nivelului apei din acest secol.

Daca ghetarii din Groenlanda continua sa se topeasca in ritmul actual, atunci nivelul apei va creste inevitabil, multe orase aflandu-se intr-un real pericol, relateaza Reuters. Cresterile nivelului marii sunt prognozate intre 30 si 50 de centimetri.

Afirmatiile ii apartin lui Aixie Hu, autorul unui articol publicat in jurnalul Geophysical Research Letters si membru al National Center for Atmospheric Research din Boulder, Colorado. Un studiu publicat in martie mentiona o crestere a nivelului Oceanului Atlantic cu „doar” 20 de centimetri.

Alte orase aflate in real pericol mai sunt Halifax si Nova Scotia. Nu doar locuitorii acestora vor avea de suferit, ci toti cei care locuiesc langa raurile cu apa dulce, care insa ar putea deveni sarata din cauza dinamicii curentilor apelor.

Ritmul in care ghetarii din Groenlanda se topesc in prezent este cu 7% mai mare decat in 1996. Vestea buna este ca, potrivit cercetaroilor, acesta va scadea in viitor la doar 3% sau chiar 1%.

Sursa: http://www.ziare.com/

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.