Array

Un inventator american va incerca sa traverseze Atlanticul intr-un submarin eco cu pedale

Inventatorul Ted Ciamillo a creat un mini-submarin alimentat cu energie produsa prin pedalare, cu ajutorul caruia va incerca sa traverseze Oceanul Atlantic.
submarin eco
Pe parcursul celor 50 de zile ale expeditiei, Ciamillo va respira sub apa cu ajutorul unei masti de scafandru si va dormi intr-un cort instalat deasupra submarinului.

Min-submarinul are o latime de 1,2 metri, o lungime de cinci metri si nu este inchis ermetic. In plus, greutatea aparatului va fi controlata prin intermediul unei capsule cu spuma PVC. ”Pilotul” Ted Ciamillo va putea sa se scufunde in apa sau sa se ridice la suprafata prin umplerea sau golirea camerelor cu aer.

Inventatorul intentioneaza sa pedaleze la o adancime de doi metri, si sa respire cu ajutorul unei masti de scafandru, informeaza ecofriend.org.

Submarinul a fost construit din materiale puternice si rezistente insa extrem de usoare in greutate.

Daca lucrurile vor functiona normal, dupa 50 de zile de pedalat si de dormit intr-un cort, instalat deasupra submarinului, Ciamillo ar parcurge 3.700 de kilometri de apa de la Capul Verde, pe coasta de vest a Africii, pana in Barbados.

Sursa: Realitatea TV

Articole similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Rămâi conectat!

104,221FaniÎmi place
108CititoriConectați-vă
1,330CititoriConectați-vă

Articole Recente