Ciclonul Johanna aduce vant intens si ploi abundente in vestul Europei

0
319

Saptamana trecuta, mai multe tari din vestul si centrul Europei au avut de suferit de pe urma trecerii ciclonului EMMA. Astazi, o alta depresiune foarte activa va aduce vreme rea in regiunile din vestul continentului.

O depresiune atmosferica, denumita JOHANNA de catre meteorologii germani, s-a format ieri-noapte deasupra Oceanului Atlantic si se indreapta spre est. Pe masura ce s-a apropiat de vestul Europei, Johanna s-a intensificat rapid. Din aceasta cauza, astazi vantul va deveni foarte puternic in Irlanda si in sudul Angliei. Ca urmare, meteorologii britanici au emis deja avertizari cod portocaliu, potrivit carora in Tara Galilor, dar si in vestul si sudul Angliei in aceasta dimineata viteza rafalelor de vant ar putea depasi 120 de km/h.

Intervalul de maxima intensitate a vantului ar putea coincide, spun specialistii, cu orele de trafic foarte aglomerat. Asa ca se asteapta probleme serioase pe sosele, dar si avarierea unor retele de transport a energiei electrice. De asemena, valurile inalte cauzate de vantul puternic ce bate dinspre sud ar putea inunda zonele de coasta din
sudul Angliei.

Si serviciul meteorologic national din Franta a dat avertizari cod portocaliu si galben pentru regiunile situate in vestul si in nordul tarii. Viteza vantului va trece de 100 de km/h in zonele de coasta de la Oceanul Atlantic si de la Canalul Manecii, iar rafalele vor ajunge chiar la 130 de km/h pe litoralul Normandiei. Johannna nu aduce doar vant puternic, nu vor lipsi nici ploile insemnate cantitativ.

Si Spania este afectata de trecerea Johannei. In nord-vestul Peninsulei Iberice este cod rosu, din cauza vantului puternic si a marii foarte agitate.

Sursa: Realitatea

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.