Primaria Verde

  0
  400
  http://www.timponline.ro
  Primaria Verde

  In conformitate cu Planul local de actiune pentru energie durabila, din acest an se va implementa conceptul “Primaria Verde”. Prin acest cod se doreste adoptarea de catre functionarii publici din primarie a unui comportament eco-responsabil prin care se poate reduce consumul si se poate evita risipa de apa, materiale si energie.

  Prin cod se propune, spre exemplu, intreruperea energiei electrice in cladirile administrative ale primariei in intervalul orar 12.00-13.00, dar si obligativitatea deconectarii aparaturii electrice la parasirea locului de munca.

  20 de orase, printre care si Bistrita, au intrat in cursa pentru titlul „Capitala Earth Hour Romania 2012”. Primaria Bistrita a realizat si trimis organizatorilor un dosar in care a arezentat atat proiectele si initiativele din domeniul protectiei mediului inconjurator derulate in anii trecuti, cat si pe cele ce urmeaza a fi implementate in viitorul apropiat, inclusiv planurile pentru organizarea Earth Hour 2012.

  Domeniile avute in vedere sunt: infrastructura de mediu, economisirea energiei si investitii in surse de energie regenerabila, gestionarea si extinderea spatiilor verzi, educatie si comunicare in acest domeniu, imbunatatirea/dezvoltarea retelei de transport in comun, conservarea biodiversitatii si aplicarea bunelor practici de mediu la sediul primariei.

  Intre masurile planificate pentru urmatoarele 12 luni, pentru reducerea consumului de hartie si energie in interiorul sediului primariei, se numara si achizitionarea de hartie reciclata intr-un raport de min. 10% din cantitatea de hartie utilizata de institutie.

  De asemenea, vor fi continuate si in anul 2012 aceleasi reguli: documentele se trimit in format electronic (cand nu se solicita suport scris pe hartie); se utilizeaza ca si ciorna partea nefolosita a hartiei (verso) a colilor tiparite care mai sunt utile; se xeroxeaza fata-verso de fiecare data cand nu se impune altfel; in proiectele cu finantare europeana se utilizeaza hartie ecologica, obtinuta cu un consum mai mic de energie si care poate fi reciclata cu usurinta; se pastreaza deseurile de hartie in recipienti special achizitionati pentru acest tip de deseu si se predau in vederea reciclarii.

  In cursul anului 2012, in toate sediile primariei vor fi inlocuite corpurile de iluminat cu becuri economice, masura prin care se estimeaza o reducere a consumului energetic pe iluminat cu 30%.

  Sursa: ora-pamantului.ro

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.