Cate animale mananca, in medie, un britanic in timpul vietii sale

0
908
Câte animale mănâncă, în medie, un britanic în timpul vieţii sale
Cate animale mananca, in medie, un britanic in timpul vietii sale
Cate animale mananca, in medie, un britanic in timpul vietii sale

Un englez carnivor consuma, in decursul vietii sale, 7.000 de animale, printre care 11 vaci, 27 de porci si 2.400 de pui. La varsta de 80 de ani, carnivorii au consumat deja 30 de oi, 80 de curcani si 4.500 de pesti fiecare, potrivit Vegetarian Calculator.

Daca in calcul ar fi incluse si alte vietuitoare, precum ratele, gastele, caprele si alte animale mici, numarul total al acestora ar ajunge la 7.500, scrie Daily Mail. Aceste statistici au fost prezentate de Vegetarian Calculator, un grup care militeaza pentru consumul mai redus de carne, in situatia in care excesul are un impact negativ asupra mediului inconjurator. Totusi, carnivorul Steve Hunt, in varsta de 41 de ani, care locuieste in Londra, a declarat ca nu va renunta la consumul de animale.

„Ei cred ca acest calculator vegetarian ii va soca pe oameni, determinandu-i sa renunte la carne, dar dupa ce l-am consultat, mi-am dorit sa mananc si mai multa carne de curcan si de miel”, a spus britanicul. „Vegetarienii folosesc mai putine resurse, precum apa, mancarea, petrolul, contribuie la diminuarea nivelului de CO2 din atmosfera si animalele nu mai sunt ucise pentru consumul uman”, precizeaza pagina de Facebook a Vegetarian Calculator.

„Cresterea de animale contribuie mai mult la incalzirea globala decat automobilele si este a doua cauza a fenomenului, dupa poluarea industriala”, afirma Vegetarian Calculator. Autoritatile medicale din Marea Britanie recomanda consumul moderat de carne, in cadrul unei diete echilibrate si reducerea consumului de carne rosie si procesata, care ar contribui la cresterea riscului de aparitie a cancerului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.