Dietele bogate in legume pot sa incetineasca declinul cognitiv la varsta a treia

Dietele bogate in frunze proaspete de salata, fasole, fructe de padure si cereale integrale au potentialul de a incetini procesul de imbatranire a creierului si declinul cognitiv la persoanele de varsta a treia, potrivit unui studiu publicat in Statele Unite ale Americii, informeaza Reuters, citat de Mediafax. Declinul cognitiv reprezinta o etapa normala a procesului de…

Citește mai departe

Sucurile naturale – cheia unui organism sanatos!

O dieta sanatoasa asigura un nivel optim de energie si vitalitate, un temperament echilibrat si, bineinteles, o stare excelenta de sanatate. In plus, exercitiile fizice, alaturi de o atitudine optimista, sunt esentiale pentru o viata armonioasa si sanatoasa. Ce inseamna o dieta sanatoasa? Consumul de fructe si legume proaspete este unul dintre elementele fundamentale –…

Citește mai departe

Consumul crescut de carne de pui in adolescenta scade cu 40% riscul dezvoltarii cancerului colorectal

Cancerul intestinului gros sau colorectal (colon si rect) este al treilea tip de cancer ca frecventa atat la barbati, cat si la femei. Acesta defineste o aglomerare, la nivelul intestinului gros, de celule cu morfologie anormala care cresc si se multiplica rapid, formand tumori. Potrivit unui studiu recent care a inclus 20 000 de persoane,…

Citește mai departe
Dr. Oz: 4 motive pentru care consumul de mezeluri î?i distruge s?n?tatea

Dr. Oz: 4 motive pentru care consumul de mezeluri iti distruge sanatatea

Carnea procesata din comert este periculoasa pentru organism, arata rezultatele unui studiu recent prezentat in cadrul emisiunii „The Dr. Oz Show”. Vezi ce dezastre provoaca in corp! Mezelurile si afumaturile cresc riscul de cancer si boli de inima, arata cercetarile recente realizate pe un esantion de 500.000 de europeni din zone diferite. Insa trebuie sa…

Citește mai departe

Dieta americana ( western-american diet) creste riscul de cancer!

Mancati adesea dulciuri? Dar cartofi prajiti? Hamburgerii, carnea rosie, mezelurile (carne rosie procesata), painea alba, sucurile dulci se afla zilnic pe masa dumneavoastra? Sau poate pateurile, fursecurile, prajiturile, inghetata, placintele sau alte produse de patiserie sau cofetarie? Daca raspunsul este da, atunci este momentul sa va revizuiti atitudinea in legatura cu dieta si stilul de viata!…

Citește mai departe

Consumul de fructe, legume, nuci, lactate degresate si cereale integrale previne formarea calculilor renali

Mancarea sanatoasa previne formarea calculilor renali, spun cercetatorii americani, care ne indeamna sa consumam cat mai multe fructe, legume, nuci, lactate degresate si cereale integrale si sa limitam consumul de sare, bauturi indulcite si carne rosie sau procesata. Calculii renali, pietrele la rinichi in limbaj popular, sunt asociati cu un risc crescut de diabet, greutate…

Citește mai departe

Pro si contra consumului de carne

Dieta in care predomina grasimea animala este asociata cu un risc crescut de boli. Ca sa nu devina o sursa de substante nocive, trebuie sa tinem cont de calitatea si de cantitatea carnii consumate. Asupra riscurilor la care ne expunem consumand carne rosie atragea atentia, inca din 2007, un studiu al World Cancer Research Fund…

Citește mai departe

In Anglia incepe educatia pentru un trai sanatos

Marea Britanie lanseaza prima mare strategie alimentara pentru un mod de viata sanatos, in care restaurantele si fast-food-urile trebuie sa afiseze cantitatea de zahar si de grasimi din produsele lor, potrivit The Telegraph Guvernul britanic a elaborat un „cod alimentar sanatos” ce solicita folosirea limitata de personaje de desene animate cunoscute, pentru promovarea alimentelor nesanatoase,…

Citește mai departe

Etichetarea alimentelor din carne rosie

World Wide Fund for Nature (WWF) sugereaza ca producatorii de alimente din carne rosie ar trebui sa scrie pe eticheta ca nu trebuie consumate mai mult de trei ori pe saptamana, iar lactatele de trei ori pe zi. Recomandarile sunt facute pe baza unor studii legate de reactia organismului la consumul de produse din carne…

Citește mai departe