Remedii naturale pentru prevenirea anemiei

0
982

 zona protejata Anemia – pacientul sufera de formarea necorespunzatoare a RBC (celule rosii din sange), situatie cand organismul nu dispune de sange, motiv pentru care el devine incapabil de a indeplini sarcinile fizice si psihice. Cu toate acestea, in cazul in care starea de anemie dureaza de mai multe saptamani (fara a lua masuri corespunzatoare pentru a vindeca boala) sansele de deces, de asemenea, cresc.

Acest lucru se intampla pentru ca absenta de hemoglobina (care este formata din proteine si alte componente importante) conduce la furnizarea inadecvata de oxigen in organism (care este foarte necesara pentru a trai), simultan afecteaza functionarea inimii, care pune viata in pericol.

Cauze de anemie:
– Situatia in care o persoana a avut pierderi imense de sange este cea mai mare cauza a anemiei.
– Formarea de RBC (celule rosii din sange) este o alta cauza este de anemie.
– Femeie, care se confrunta cu sangerari abundente in timpul ciclurilor menstruatuale, poate deveni, de asemenea, victima a anemiei.
– Consumul inadecvat de fier, proteine, vitamine si alte elemente nutritive este o alta cauza a anemiei.
– Boli cum ar fi insuficienta renala, poliartrita reumatoida si tuberculoza poate duce la starea de anemie.
– Neasimilarea sau lipsa de acid clorhidric poate duce la anemie.

Tipuri de anemie:

– anemie pernicioasa (se caracterizeaza prin lipsa de maturatie a globulelor rosii, distrugeri datorate fie calitatii defectuoase a hematiei, fie anticorpilor din plasma sanguina sau distrugerii intr-un ritm prea accelerat a hematiilor de catre splina)
– anemie din lipsa de fier (se caracterizeaza printr-o scadere a hemoglobinei din sange sub o anumita valoare; 10 g/dl la femei si 12 g/dl la barbati)
– lipsa de vitamine
– anemie aplastica(caracterizata prin producerea deficitara de celule stem de catre maduva osoasa)
– ereditara(mostenire boala de sange)

Cai si tratamente naturiste pentru prevenirea anemiei:


– Yoga este un mod natural de prevenire a anemiei ( paschomittanasana, uttanpadasana, Sarvangasana si shavasana este mod de a vindeca problema de anemie).

– Exercitii musculare, mersul pe jos, respiratia profunda sunt cateva exercitii semnificative care ajuta la reducerea sanselor de anemie.

– Deficitul de fier, care conduce la starea de anemia, poate fi, de asemenea, eradicat prin consumarea a 3-4 mere pe zi. Acesta este un remediu foarte util acasa pentru anemie.

– Consumul de papadie, verdeturi, orz. Lucerna este cel mai bun remediu pentru anemia initiala. Cu ajutorul acesteia deficitul de vitamine si minerale pot fi eradicate cu usurinta.

– Mananca Agris mai mult, care este o sursa buna de vitamina C. Acesta este un remediu semnificativ pentru anemie.

– Aportul de vitamina B12 ajuta enorm in prevenirea si vindecarea consecintelor anemiei. Vitamina B12 este, in general, gasita in rinichi, ficat, carne rosie si in proteine animale.

– Sfecla este un produs esential de alimentare pentru anemie pe care ar trebui sa il adaugati in dieta dumneavoastra.

– Nu in ultimul rand adaugand miere cu lamaie in alimentatia dumneavoatra veti reduce riscul aparitiei anemiei si eradicarea ei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.