Tarmurile Australiei, amenintate de schimbarile climatice

AustraliaConform unui raport oficial publicat in aceasta saptamana, tarmurile australiene sunt amenintate de incalzirea climatica si cresterea nivelului marii. In anumite zone, mii de locuinte vor fi afectate.

In Australia, 80% din populatie locuieste de-a lungul tarmului. O comisie pentru mediu a solicitat ca ocuparea anumitor zone si dezvoltarea proiectelor de constructie in zonele cu risc sa fie interzise. „Comisia a admis ca este o problema de interes national si ca trebuie sa se actioneze in consecinta”, precizeaza raportul Comisiei Parlamentare privind Schimbarile Climatice, Apa, Mediu si Arte.

Raportul Comisiei Parlamentare a intocmit o lista ce cuprinde 47 de recomandari pe care Australia trebuie sa le respecte, pentru a face fata consecintelor incalzirii climatice. „Nu exista nicio indoiala ca Australia va ramane o comunitate costiera, insa este esential sa se analizeze foarte atent zonele care necesita sa fie dezvoltate sau nu”, a declarat Alan Stokes, directorul executiv al National Seachange Taskforce, reprezentant al consiliilor locale costiere ale tarii.

Peste 700.000 de locuinte se afla la mai putin de 3 km distanta de tarm. Toate marile orase ale tarii sunt situate pe litoral. Australia se angajeaza sa reduca cu 25% emisiile de gaze cu efect de sera pana in anul 2020 raportat la nivelul emisiilor din anul 2000.

Sursa: www.developpementdurable.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *