Cu mai multa miscare nu doar slabim, ci si salvam planeta

Si nu este un indemn doar pentru propria noastra sanatate! Semnalele eco care ne sar in cale din toate directiile ne-au atras dintotdeauna atentia asupra modalitatilor prin care putem readuce viata planetei, protejand-o si conservand-o si, mai nou, ne dau si cheia unei adevarate revelatii ecologice: ceea ce ne salveaza noua sanatatea, poate salva inclusiv planeta!

jogging.jpgMiscarea, unul dintre factorii esentiali pentru un corp sanatos, ne ajuta sa slabim, este adevarat, dar, in aceeasi masura, ne determina sa contribuim, indirect, la salvarea incet, dar sigur, a planetei. Acesta este concluzia la care au ajuns cativa oameni de stiinta de la Scoala de Igiena si Medicina Tropicala din Londra in urma unui studiu, publicat in Jurnalul International de Epidemiologie.

Explicatia gasita de specialisti este una foarte simpla: cu cat sunt mai grasi, cu atat oamenii se deplaseaza mai greu, apeland la masini si determinand astfel emiterea unei cantitati mai mari de dioxid de carbon in aer. Si aceasta nu ar fi totusi singura problema, cred cercetatorii. Cu cat exista mai multi oameni ponderali, cu atat productia de alimente creste simtitor, ceea ce stimuleaza crearea si functionarea de sere, deci, implicit, o mai mare emisie de substante toxice si un mai mare uz de ingrasaminte chimice.

Conform cercetatorilor, se pare ca fiecare persoana grasa este direct responsabila de emisia unei tone de carbon pe an, in timp ce fiecare cetatean european, sustine UE, ar purta amprenta a 11 tone de emisii de gaze de sere, pe an.

Solutia? Nu este decat una singura: sa slabim! Si nu numai pentru a fi noi sanatosi, dar si pentru a prelungi viata planetei pe care traim. Si, in timp ce o dieta ne determina sa apelam la alimente speciale, naturale, pe care tot Pamantul ni le furnizeaza, ei bine sportul nu consuma din resursele Terrei, deci putem fi cu adevarat eco-friendly daca apelam la miscare pentru a ne mentine o greutate normala.

„Trebuie sa facem mai mult pentru a reinventa trendul global cu privire la greutate, sa il recunoastem ca pe un factor cheie in lupta pentru reducerea emisiilor (de carbon) si sa incetinim schimbarea climatica”, vin sa intareasca expertii in urma studiului.

Sursa: http://www.reuters.com/article/healthNews/

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *