Dr. Oz: 4 motive pentru care consumul de mezeluri iti distruge sanatatea

Dr. Oz: 4 motive pentru care consumul de mezeluri î?i distruge s?n?tatea
Dr. Oz: 4 motive pentru care consumul de mezeluri iti distruge sanatatea
Dr. Oz: 4 motive pentru care consumul de mezeluri iti distruge sanatatea

Carnea procesata din comert este periculoasa pentru organism, arata rezultatele unui studiu recent prezentat in cadrul emisiunii „The Dr. Oz Show”. Vezi ce dezastre provoaca in corp!

Mezelurile si afumaturile cresc riscul de cancer si boli de inima, arata cercetarile recente realizate pe un esantion de 500.000 de europeni din zone diferite. Insa trebuie sa stii ca acest risc nu este atat de crescut in cazul persoanelor care consuma cu regularitate carne de pui sau carne rosie neprocesata. Cu toate acestea, majoritatea recomandarilor oferite de medici se refera la un consum normal (nu zilnic) de carne slaba si cat mai putina carne rosie (porc, vita, miel, manzat).

Citeste intotdeauna lista cu ingrediente!

Dintr-o lista de aproximativ 20 de ingrediente poti sa ai surpriza ca doar unul singur sa fie carne in cazul multor produse. Restul sunt fosfati, nitriti, nitrati, arome sintetice si coloranti, multa sare si multa apa. Aspectul de „delicios” al mezelurilor este dat, in mare parte, de faina de soia sau de amidonul de cartofi, care au chiar 40% din compozitia unui parizer ieftin sau a unui salam.

Iata ce efecte nocive au mezelurile asupra organismului, dupa cum ne avertizeaza celebrul Dr. Oz:

1. Imbolnavesc inima
Mezelurile sunt bogate in grasimi rele si colesterol. Daca le consumi cu regularitate pot sa blocheze arterele si sa-ti mareasca circumferinta abdomenului. Aceste efecte favorizeaza aparitia bolilor de inima.

2. Imbolnavesc stomacul, crescand riscul de cancer
Mezelurile contin nitrati. Acesti aditivi care ajuta la conservarea carnii au fost asociati cu un risc crescut de a face cancer la stomac. De asemenea, un alt pericol la care ne expun este dementa sau alte boli neurodegenerative.

3. Maresc tensiunea arteriala
Din cauza continutului ridicat de sare, mezelurile favorizeaza hipertensiunea arteriala care ingreuneaza foarte mult functionarea inimii. Acest lucru mareste riscul de insuficienta cardiaca si de accident vascular cerebral.

4. Imbolnavesc plamanii
14 portii de mezeluri pe luna cresc cu 78% riscul aparitiei unei forme de boala pulmonara obstructiva cronica. Aceasta este una dintre primele cinci cauze de deces in tarile vestice, manifestandu-se prin scaderea capacitatii organismului de a mentine o concentratie normala de oxigen in sange.

Topul celor mai nocive mezeluri din comert

Ca sa te ajutam sa eviti cele mai nocive preparate am realizat un top cu ajutorul unui specialist in nutritie, prof. dr. Gheorghe Mencinicopschi. Iata de ce sa te feresti:

Locul 1: Crenvurstii
Locul 2: Salamul
Locul 3: Carnatii
Locul 4: Parizerul
Locul 5: Sunca taraneasca
Locul 6: Pastrama de porc
Locul 7: Cotletul de porc
Locul 8: Kaizerul
Locul 9: Mezelurile afumate
Locul 10: Lebarwurst.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *