Agricultura mondială a ajuns la momentul ”peak food”?

Agricultura mondiala a ajuns la momentul ”peak food”?

Cresterea populatiei mondiale, precum si a consumului de alimente pun o puternica presiune asupra agriculturii si a resurselor naturale. In momentul de fata, aproximativ un miliard de oameni de pe planeta sunt cronic subnutriti, in timp ce sistemele agricole actuale au contribuit la degradarea solului, poluarea apelor, reducerea biodiversitatii, schimbarilor climatice la o scara globala….

Citește mai departe

10 companii care nu dau „doi bani” pe protectia mediului

Isteria „verde” a celor care vor sa protejeze mediul inconjurator se datoreaza in mare parte „ranilor” teribile pe care companiile le-au produs naturii, in speranta ca vor obtine mai multe profituri. Aspectul financiar este acel „joben” in care umanitatea dispare si lacomia devine dominanta, in fata tuturor lucrurilor, chiar si in privinta bunastarii planetei, a…

Citește mai departe

Ioan Popa, Transavia: „Disputa organismelor modificate genetic este doar un conflict de interese economice”

Disputele privind utilizarea sau nu a organismelor modificate genetic(OMG) reprezinta, in fapt, un conflict de interese economice si nu are nicio legatura cu siguranta alimentelor, a spus ieri Ioan Popa, proprietarul celui mai mare producator de carne de pui din tara noastra, Transavia. Potrivit domniei sale, in acest conflict sunt implicati, pe de o parte,…

Citește mai departe

Viitorul alimentatiei: Resturile de carne sunt reprocesate in pudre si paste gelatinoase bogate in proteine pentru fabricile alimentare

Pare ca nu exista limite pentru cat de departe poate sa ajunga industria alimentelor procesate pentru a-si maximiza profiturile, chiar daca asta inseamna reprocesarea deseurilor de carne si adaugarea lor la alimente  fara absolut nicio legatura cu aceste deseuri, precum inghetata. Acesta este ultimul efort al cercetatorilor din industria alimentara din Italia, Belgia si alte…

Citește mai departe

Consumul crescut de carne de pui in adolescenta scade cu 40% riscul dezvoltarii cancerului colorectal

Cancerul intestinului gros sau colorectal (colon si rect) este al treilea tip de cancer ca frecventa atat la barbati, cat si la femei. Acesta defineste o aglomerare, la nivelul intestinului gros, de celule cu morfologie anormala care cresc si se multiplica rapid, formand tumori. Potrivit unui studiu recent care a inclus 20 000 de persoane,…

Citește mai departe
Dr. Oz: 4 motive pentru care consumul de mezeluri î?i distruge s?n?tatea

Dr. Oz: 4 motive pentru care consumul de mezeluri iti distruge sanatatea

Carnea procesata din comert este periculoasa pentru organism, arata rezultatele unui studiu recent prezentat in cadrul emisiunii „The Dr. Oz Show”. Vezi ce dezastre provoaca in corp! Mezelurile si afumaturile cresc riscul de cancer si boli de inima, arata cercetarile recente realizate pe un esantion de 500.000 de europeni din zone diferite. Insa trebuie sa…

Citește mai departe
Carnea de pui, bomba alimentara

Carnea de pui, bomba alimentara

In ultimii 30 de ani s-a inregistrat o crestere a consumului de carne de pui la nivel mondial. Majoritatea oamenilor considera ca includerea in mediul zilnic a carnii albe aduce multiple beneficii. Adevarul este insa altul. In aceasta perioada, riscul dezvoltarii obezitatii s-a amplificat foarte mult, iar una dintre cauzele cele mai importante se considera…

Citește mai departe

Atacul porcului eco si evolutia preturilor la mancare pana la Craciun. Cu cat ar vrea producatorii sa le scumpeasca si unde sunt cele mai ieftine alimente

Producatorii vor sa mareasca preturile la mancare, dar sustin ca piata nu le permite in momentul de fata si dau asigurari ca sarbatorile nu vor fi un prilej de a-si rotunji profiturile. Majorarea tarifelor la utilitati, dar si a preturilor la combustibili si materie prima au facut ca producatorii de carne, paine si lactate sa…

Citește mai departe
Amenzi de pân? la 500 de lei pentru cei care nu cur??? dup? animale de companie

Hranirea naturala a cainilor

Hranirea cit mai naturala si sanatoasa a cainilor devine un subiect de mare actualitate a zileleor noastre.Piata hranei uscate pentru caini este invadata de o multitudine de marci de hrana ,iar alegerea unei dintre ele este foarte dificila daca nu stim sa citim ce contine hrana respectiva. Hrana uscata a cainilor trebuie sa fie cit…

Citește mai departe

Carnea de pui de la McDonald’s provinde de la o crescatorie de pui din Brazilia, de marimea unui teren de fotbal, in care se afla zeci de mii de pasari

Carnea de pui de la McDonald’s provinde de la o crescatorie de pui din Brazilia, de marimea unui teren de fotbal, in care se afla zeci de mii de pasari, iar fiecare inaripata are un spatiu echivalent cu o foaie de hartie A4. Puiul traieste doar 40 de zile, perioada in care atinge greutatea de…

Citește mai departe
Fermele de p?s?ri, controlate de ANSVSA dup? o alert? de grip? aviar? în mai multe ??ri europene

Doua treimi din pasarile din agricultura romaneasca sunt crescute traditional. Are Romania un atu in agricultura ecologica

In agricultura romaneasca sunt 78,8 milioane de pasari, din care 48,3 milioane sunt in ferme de subzistenta si semi-subzistenta ale persoanelor fizice. Astfel, fiecare dintre cele 3,8 milioane de persoane fizice din agricultura ro­ma­neasca are in medie 12 pasari in curte. Restul de 30,5 milioane de pasari sunt exploatate in ferme industriale, potrivit da­telor din…

Citește mai departe

Paine si dulceturi la Targul de produse ecologice de la Academia de Stiinte Agricole

Galeria Dulceturilor, carne de pui ecologica din Lapusel, pastrav pregatit ca la Palanca, pepene galben de Scarisoara, rosii de ciocolata, paine la test sau prajituri maramuresene de casa sunt doar cateva dintre bunatatile cu care sunt ispititi bucurestenii, in acest week-end, daca vor vizita Targul national de produse ecologice, traditionale si naturale produse in ferme…

Citește mai departe

Dieta care scade riscul de Alzheimer

Un regim alimentar bogat in ulei de masline, alune, peste, carne de pui si fructe si legume are efectul de stavilar in calea maladiei Alzheimer, se precizeaza intr-un raport publicat de specialistii de la Universitatea Columbia, din New York, in „Archives of Neurology”. „Dieta este, probabil, cel mai usor mod prin care sa modificati riscul…

Citește mai departe

Exporturi de carne de pui ecologica

Cel mai mare producator de carne de pui ecologica din Australia planuieste sa faca exporturi in Asia incepind de anul viitor, potrivit newsletterului targului Bio Fach. In cadrul fermei Inglewood, din sudul Queenslandului, sunt nu mai putin de 32 de crescatori de pui in sistem ecologic. Ferma detine un abator care proceseaza 17.000 de pui…

Citește mai departe