Carnea de pui de la McDonald’s provinde de la o crescatorie de pui din Brazilia, de marimea unui teren de fotbal, in care se afla zeci de mii de pasari

Carnea de pui de la McDonald's provinde de la o crescatorie de pui din Brazilia, de marimea unui teren de fotbal, in care se afla zeci de mii de pasari

Carnea de pui de la McDonald’s provinde de la o crescatorie de pui din Brazilia, de marimea unui teren de fotbal, in care se afla zeci de mii de pasari, iar fiecare inaripata are un spatiu echivalent cu o foaie de hartie A4.

Puiul traieste doar 40 de zile, perioada in care atinge greutatea de sacrificare. Cinci la suta dintre acesti pui sunt incapabili sa faca fata conditiilor si mor, iar cei care supravietuiesc sunt taiati printr-un proces industrial. Acestea sunt datele care descriu drumul pe care carnea de pui il parcurge pana ajunge in restaurantele si in produsele McDonald’s din Europa. Aproximativ 60 % din carnea de pui folosita de celebrul restaurant fast-food, echivalentul a 30 milioane de pasari pe an, este importata congelata din Brazilia. Inca 10% provine din Thailanda si 30% din Olanda, informeaza Daily Mail. In ultimii patru ani, lantul McDonald’s din Marea Britanie si-a crescut vanzarile cu 465 millioane de lire sterline. In ceea ce priveste cresterea economica, Marea Britanie este lider in imperiul international McDonald’s. Consumul tot mai mare de produse MCDonlad’s care contin carne de pui se explica prin faptul ca europenii au gasit aceste alimente drept „o alternativa sanatoasa” la carnea rosie.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *