„Nuggets“: Ce se gaseste, de fapt, in specialitatile de pui de la fast-food

0
701
„Nuggets“: Ce se găseşte, de fapt, în specialităţile de pui de la fast-food
„Nuggets“: Ce se gaseste, de fapt, in specialitatile de pui de la fast-food
„Nuggets“: Ce se gaseste, de fapt, in specialitatile de pui de la fast-food

Bucatelele de pui pane, unele dintre cele mai populare produse ale restaurantelor fast-food, contin cel mult 50% carne de pui. Restul este alcatuit din parti necomestibile ale pasarilor, arata un studiu recent al cercetatorilor americani.

Dupa ce au analizat popularele „nuggets“ de pui de la doua lanturi de restaurante de tip fast-food (pe care nu au vrut sa le numeasca), oamenii de stiinta de la Centrul Medical al Universitatii din Mississippi au constatat ca acestea contin maximum 50% carne de pui propriu-zisa, iar restul este reprezentat de un amestec deloc apetisant, potrivit Reuters.

Jumatate din primul „nugget“ reprezenta tesut muscular (piept sau pulpa de pui), iar restul era alcatuit dintr-un mix de grasime, vase de sange si nervi. La o analiza mai atenta, specialistii americani au gasit si celule care alcatuiesc pielea si organele interne ale puiului.

Al doilea „nugget“, provenind de la un alt lant de restaurante de acest tip, continea numai 40% carne de pui propriu-zisa. Restul specialitatii de pui cuprindea grasime, cartilaj si bucati de os macinate.

„Se stie ca puiul este una dinter cele mai bune surse de proteine «sanatoase», iar medicii nutritionisti recomanda carnea de pui. Restaurantele de tip fast-food si nu numai au profitat de aceasta recomandare si au inlocuit carnea pura cu un amestec de portiuni necomestibile in mod normal“, explica medicul Richard D. deShazo, coordonatorul studiului american.

Astfel rezulta un produs total nesanatos, bogat in calorii, sare, zahar si grasimi. „Ceea ce este si mai rau este ca aceste produse au un gust foarte bun si plac foarte mult copiilor“, subliniaza specialistul.

Specialitatile de pui pe care le-au analizat cercetatorii pot fi consumate ocazional, fara riscuri mari pentru sanatate. Dar adevaratul pericol este ca, fiind relativ ieftine si cu un gust adictiv, copiii le consuma prea des. „De altfel, si nepotii mei ma implora sa le dau nuggets mereu. Iar eu fac un compromis: le prepar piept de pui pane prajit intr-o cantitate foarte mica de ulei“, spune deShazo.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.