Galeria Dulceturilor, carne de pui ecologica din Lapusel, pastrav pregatit ca la Palanca, pepene galben de Scarisoara, rosii de ciocolata, paine la test sau prajituri maramuresene de casa sunt doar cateva dintre bunatatile cu care sunt ispititi bucurestenii, in acest week-end, daca vor vizita Targul national de produse ecologice, traditionale si naturale produse in ferme si gospodarii taranesti, organizat in Parcul Academiei de Stiinte Agricole si Silvice “Gheorghe Ionescu Sisesti”.
Editia a 55-a targului va reuni peste 30 de producatori din toate zonele tarii. Ei vor oferi dulceturi de sezon – de capsuni, de cirese albe, amare si nuci verzi. Si pentru ca este mijlocul verii, producatorii vin cu legume de sezon – rosii, vinete, varza, ardei gras, ardei iute si salata, verdeturi pentru supe si ciorbe si zmeura. In ceea ce priveste oferta de vinuri, aceasta este, ca de obicei, variata si de calitate, Institutul de Cercetari pentru Viticultura si Vinificatie Valea Calugareasca va prezenta o bogata oferta de Cabernet Sauvignon, Pinot noir, Feteasca neagra, Merlot, Sauvignon, Pinot gris, Feteasca alba, Feteasca regala, Riesling. Pentru cei care prefera bauturile racoritoare, pe aleile de la ASAS, bucurestenii pot bea suc de mere produs in Miercurea Ciuc din mere romanesti de calitate, hidromel precum si braga.
Ca de obicei, producatorii brasoveni va ofera branza de burduf, branza cu chimen, cascaval afumat si neafumat, cas afumat, cascavea, urda, unt de casa.
Valentin Vaile revine cu rosia de ciocolata – Sacher F1(Ciocolata), un soi de tomate nedeterminata care este bine cunoscut cu culoarea sa de ciocolata.