Hranirea naturala a cainilor

Hranirea naturala a cainilor

Hranirea cit mai naturala si sanatoasa a cainilor devine un subiect de mare actualitate a zileleor noastre.Piata hranei uscate pentru caini este invadata de o multitudine de marci de hrana ,iar alegerea unei dintre ele este foarte dificila daca nu stim sa citim ce contine hrana respectiva. Hrana uscata a cainilor trebuie sa fie cit mai apropiata de hrana naturala a acestora si cit mai adaptata nevoilor nitritionale ale acestora.

Un prim aspect care trebuie luat in considerarare, atunci cind alegem o marca de hrana uscata, este legat de cata carne contine aceasta si in ce proportie. Multe marci de hrana uscata au ca principal ingredient cerealele, ceea ce inseamna ca proteina este obtinuta din cereale, iar continutul de carne este nesenificativ. Cerealele nu sunt recomandate in hranirea cainilor, acestea fiind principalele cauze ale alergiilor alimentare si ale aparitiei diabetului sau obezitatii la caini. Sursa de proteina din hrana pentru caini trebuie sa fie carnea intr-un procent de min 40%. O alta conditie esentiala pentru ca hrana uscata sa fie considerata cit mai apropiata de hrana naturala a cainilor, este diversitatea surselor de carne. Cainii, in natura, se hraneau cu o diversitate de surse de carne obtinute prin vanat; astfel, si hrana uscata ar trebuii sa aiba mai multe surse de carne pentru o hranire sanatoasa a cainilor.

Este esential sa se precizeze pe eticheta respectivei marci de hrana sursa de proteina (ex carne de pui si nu pui),pentru a fii siguri ca ave de a face cu carne si nu cu subproduse de carne sau chiar inlocuitori.

Hrana uscata a cainilor ,pentru a fii considerata naturala,trebuie sa nu contina cereale,acestea putind fii inclouite cu fructe ,legume si plante,surse naturale de minerale si vitamine;Este foarte important ca vtaminele din hrana uscata a cainilor sa nu fie obtinute chimic,acestea daunind sanatatii acestora pe termen lung.Cea mai buna sursa de vitamine si minerale sint fructele si legumele.

Nutritii folositi pentru conservarea hranei uscate pentru caini dauneaza sanatatii acestora;este recomamandata alegerea unei hrane uscate care foloseste conservanti naturali pe baza de plante.

Asa cum spunem,a;egerea unei hrane uscate pentru blanosii nostrii este dificila,mai ales daca dori sa-i hranim cit mais anatos.
Daca tinem cont de criteriile enumerate mai sus,putem gasi o mancare acre sa corespunda cerinteleor noastre si astfel sa putem spune ca si cainele noastru are o hrana cit mai naturala si adaptata necesitatilor lui digestive.

Va putem recomanda citeva marci de hrana uscata care corespund acestor criterii:

Orijen
taste of Wild
Acana

 

Articole similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Rămâi conectat!

104,101FaniÎmi place
108CititoriConectați-vă
1,330CititoriConectați-vă

Articole Recente