Delfin viu esuat pe plaja Tataia

Delfin viu esuat pe plaja Tataia

Pe data de 5 septembrie, echipa Mare Nostrum a fost anuntata telefonic de catre dispeceratul Administratiei Bazinale de Apa Dobrogea Litoral, asupra faptului ca pe plaja Tataia (in spatele Universitatii “Ovidius”) se afla un delfin viu, esuat.

Ajuns la fata locului, coordonatorul echipei de activitati de teren din cadrul ONG Mare Nostrum – Marian Paiu, a observat ca delfinul care facea parte din specia Phocoena phocoena, o femela de 1, 30 m lungime, se afla inca in viata, insa intr-o stare de subnutritie avansata.

Coordonatorul echipei si salvamarii prezenti au recurs la o serie de actiuni de mentinere in viata a delfinului esuat, insa acestea s-au dovedit a nu isi atinge scopul, deoarece exemplarul prezenta semne clare de boala: subnutritie, semne vitale slabe, grave probleme de orientare.

In urma analizelor realizate s-a observat ca ceteaceul prezenta o infestare avansata cu paraziti la nivelul urechii interne.

Actiunile de conservare si monitorizare a delfinilor din apele litoralului romanesc desfasurate de catre ONG Mare Nostrum sunt finantate de catre ACCOBAMS si OMV PETROM.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *