Un pahar de vin creste riscul imbolnavirii de cancer cu 168%

wine-glass-feb-09.jpgOamenii de stiinta francezi au distrus mitul potrivit caruia consumul moderat de vin rosu ar fi sanatos. Acestia au facut o descoperire socanta: un singur pahar de vin rosu, baut zilnic, creste riscul de a face cancer cu 168 la suta.

Expertii de la National Cancer Institute au avertizat asupra pericolului la care se expun persoanele care consuma chiar si doze foarte mici de alcool. Un pahar de vin sau o bere poate sa creasca riscul de cancer cu 168%. Studiul a demonstrat ca, dupa tigari, alcoolul este a doua cauza freceventa a decesului. Aceste noi descoperiri contrazic multe alte studii in urma carora se descoperise ca antioxidantii continuti de vinul rosu reduc riscul imbolnavirii de cancer.

Tot in cadrul acestui studiu s-a descoperit ca consumul a mai mult de 500 de grame de carne rosie creste riscul de cancer de colon, iar consumul excesiv de sare creste riscul da a face cancer la stomac.

Sursa: Agenda

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *