Noua descoperire despre vinul rosu: Rezultatele sunt remarcabile

Vinul rosu previne pierderea memoriei odata cu inaintarea in varsta

Oamenii de stiinta au descoperit inca un motiv pentru care este recomandat consumul moderat de vin rosu: previne pierderea memoriei odata cu inaintarea in varsta. Cercetatorii de la Texas A&M ca antioxidantul resveratrol care se gaseste in pielea strugurilor rosii ajuta memoria, arata Metro. Mai mult, acelasi antioxidant previne aparitia bolilor de inima si incetineste…

Citește mai departe
Beneficiile vinul asupra s?n?t??ii

Beneficiile vinul asupra sanatatii

Specialistii spun ca vinul consumat in cantitati mici poate fi benefic pentru sanatate. Indicat este cel rosu, datorita continutului ridicat de polifenoli. Daca nu suferi de boli cronice, consumul moderat de vin rosu ajuta la scaderea riscului de aparitie a bolii cronice de rinichi, pe langa beneficiile cunoscute pentru sanatatea cardiovasculara. Cercetarile care au avut…

Citește mai departe

Plante care combat cancerul

In lupta impotriva cancerului, natura joaca un rol important. Pentru a creste sansele de vindecare si pentru a scadea disconfortul, terapiile clasice trebuie combinate cu remediile naturiste. 1. Dragaica (Galium mollugo) Dragaica este o planta cu flori frumoase si parfumate, ce se gaseste cel mai adesea in fanetele de deal si de munte din Romania,…

Citește mai departe

De ce consumul zilnic de antioxidanti este vital pentru sanatate

Diferentele bruste de temperatura care survin la schimbarea anotimpurilor solicita corpului un efort de adaptare. Acesta dureaza aproximativ doua saptamani, timp in care intervine dereglarea metabolismului, iar slabirea fizica duce la o scadere a sistemului imunitar. In aceste momente, principalii dusmani ai organismului sunt radicalii liberi, care pot fi combatuti doar cu ajutorul antioxidantilor. Actiunea…

Citește mai departe
Strugurii si vinul rosu contribuie la arderea grasimilor

Beneficiile vinului rosu – previne cancerul, scade nivelul colesterolului si impiedica ingrasarea

Daca pana nu demult se credea ca vinul rosul este bun doar pentru prepararea vanatului si pentru a incalzi atmosfera in timpul unei intalniri romantice, specialistii au aratat ca licoarea are si multiple beneficii pentru sanatate. Potrivit unui studiu realizat de cercetatorii de la Universitatea Complutense din Madrid, vinul rosu poate scadea nivelul colesterolului din…

Citește mai departe

Vinul rosu previne cancerul, scade nivelul colesterolului si impiedica ingrasarea

Daca pana nu demult se credea ca vinul rosul este bun doar pentru prepararea vanatului si pentru a incalzi atmosfera in timpul unei intalniri romantice, specialistii au aratat ca licoarea are si multiple beneficii pentru sanatate. Potrivit unui studiu realizat de cercetatorii de la Universitatea Complutense din Madrid, vinul rosu poate scadea nivelul colesterolului din…

Citește mai departe
Ceaiul de hrean, consolideaza plamanii si reduce riscul de dezvoltare a diferite tipuri de cancer

Hreanul cel tamaduitor

Radacina de hrean este foarte bogata in vitamine (in special C si complexul B) si minerale , contine subsatnte antibiotice naturale, enzime, fitohormoni. Cunoscut inca din vremea antichitatii, leac pretuit de greci si romani, hreanul era o planta raspandita si la daci, care ii spueau usturonila. Frunzele crude, legate pe frunte alungau durerule si limpezeu…

Citește mai departe
Alimente f?r? reziduuri de pesticide

Cartoful, plin de antioxidanti

A cincea leguma in top 10 al consumului, cartoful a fost repozitionat ca urmare a unor procesari atermice, la cea de-a XX-a Conferinta Anuala a Societatii Americane de Chimie, din Boston, SUA, ca o sursa buna de antioxidanti. Aplicarea unui tratament cu energie electrica, precum si cu ultrasunete ar putea imbunatati activitatea antioxidanta a cartofilor,…

Citește mai departe

Cercetatorii francezi explica procesul prin care vinul rosu ne intareste inima

Anumite substante din vinul rosu determina celulele din peretii arterelor sangvine sa produca monoxid de azot, un gaz vasodilatator Consumul moderat de vin rosu reduce riscul de declansare a maladiilor cardiovasculare, potrivit numeroaselor studii realizate in ultimii ani. Cercetatorii francezi de la Institutul National de Cercetari Medicale „Sante”, din cadrul Universitatii din Angers, prezinta prima…

Citește mai departe

Maimutele de la o gradina zoologica din Siberia beau vin rosu pentru a se apara de gripa porcina

Un pahar cu de vin rosu pe zi, ca masura profilaxica impotriva gripei, este prescris maimutelor de la gradina zoologica din Krasnoiarsk, Siberia, informeaza cotidianul Komsomolskaia pravda. „Gripa, porcina sau obisnuita, face ravagii peste tot. Si maimutele se pot imbolnavi, pentru ca organismul lor seamana mult cu cel uman”, au spus veterinarii de la Zoo….

Citește mai departe

Fura-le secretele de sanatate!

Afla ce fac locuitorii altor tari pentru a tine bolile departe. Mergi pe bicicleta dimineata si seara, trage un pui de somn dupa-amiaza, mananca usturoi, peste si soia, bea vin rosu si vei fi sanatos tun! N-o spunem noi, o demonstreaza obiceiurile altor popoare, care se folosesc de toate acestea pentru a tine bolile departe……

Citește mai departe

Vinul diminueaza efectele radiatiilor

Pacientii de cancer care se afla sub tratament cu radiatii ar trebui sa consume un pahar de vin rosu inainte, informeaza Reuters. Un studiu efectuat cu ajutorul femeilor care au cancer la san arata ca un pahar cu vin consumat inaintea tratamentului poate diminua efectele toxice ale radiatiilor. „Cred ca este intrigant sa spui ca…

Citește mai departe