Vinul rosu ajuta la combaterea cariilor

0
498
Vinul rosu ajuta la combaterea cariilor
Vinul rosu ajuta la combaterea cariilor
Vinul rosu ajuta la combaterea cariilor
Vinul rosu ajuta la combaterea cariilor

O componenta a vinului rosu asigura o protectie eficienta a dintilor impotriva cariilor – este concluzia la care a ajuns o echipa de cercetatori, membri ai Consiliului national de cercetari spaniol, care au publicat un studiu pe aceasta tema in ‘Journal of Agricultural and Food Chemistry’.

Oamenii de stiinta au constatat ca vinul rosu duce la incetinirea cresterii bacteriilor care afecteaza smaltul, relateaza metronews.fr. Acestea sunt periculoase fiindca, odata ce se acumuleaza in gura, se aduna formand o pelicula greu de eliminat si care produce acid, capabil sa deterioreze dintii. Pentru a afla cum pot fi eliminate bacteriile, cercetatorii au cultivat si crescut in laborator colonii intregi, pe care le-au pus in diferite lichide: vin rosu, vin rosu fara alcool, vin rosu amestecat cu un extract de samburi de struguri, apa si etanol (alcool) de 12%.

Rezultatele au aratat ca cele trei variante de vin rosu au fost cele mai eficiente in distrugerea bacteriilor. Vinul dispune de un ingredient special, prezent in samburii de struguri si care ajuta la combaterea cariilor: polifenolii, recunoscuti deja ca buni antioxidanti. In studiul mentionat a fost pusa in evidenta puterea lor antibacteriana. Cercetatorii nu au aflat deocamdata ce cantitate de vin ar trebui consumata pentru a obtine un rezultat evident.

Baut in cantitate mare, vinul rosu pateaza suprafata dintilor din cauza aciditatii. Cercetatorii considera ca cel mai bun mijloc de a beneficia de virtutile polifenolilor ar fi integrarea lor in produse de igiena buco-dentara, incheie metronews.fr citat de Agerpres.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.