Noua descoperire despre vinul rosu: Rezultatele sunt remarcabile

Vinul rosu previne pierderea memoriei odata cu inaintarea in varsta

Oamenii de stiinta au descoperit inca un motiv pentru care este recomandat consumul moderat de vin rosu: previne pierderea memoriei odata cu inaintarea in varsta. Cercetatorii de la Texas A&M ca antioxidantul resveratrol care se gaseste in pielea strugurilor rosii ajuta memoria, arata Metro. Mai mult, acelasi antioxidant previne aparitia bolilor de inima si incetineste…

Citește mai departe
Beneficiile vinul asupra s?n?t??ii

Beneficiile vinul asupra sanatatii

Specialistii spun ca vinul consumat in cantitati mici poate fi benefic pentru sanatate. Indicat este cel rosu, datorita continutului ridicat de polifenoli. Daca nu suferi de boli cronice, consumul moderat de vin rosu ajuta la scaderea riscului de aparitie a bolii cronice de rinichi, pe langa beneficiile cunoscute pentru sanatatea cardiovasculara. Cercetarile care au avut…

Citește mai departe
Vinul ro?u ?i ciocolata, descoperiri spectaculoase legate de conservarea memoriei

Vinul rosu si ciocolata, descoperiri spectaculoase legate de conservarea memoriei

Batranetea lupta cu multe, dar mai ales cu problemele de memorie. O substanta din compozitia vinului rosu, intalnita si in ciocolata neagra, cunoscuta pentru proprietatile sale anti-imbatranire, are si efecte benefice pentru memorie, conform unui nou studiu, informeaza LiveScience, potrivit Agerpres.Intr-un studiu realizat pe adulti supraponderali, cei care au primit suplimente alimentare de resveratrol timp…

Citește mai departe
Strugurii si vinul rosu contribuie la arderea grasimilor

Beneficiile vinului rosu – previne cancerul, scade nivelul colesterolului si impiedica ingrasarea

Daca pana nu demult se credea ca vinul rosul este bun doar pentru prepararea vanatului si pentru a incalzi atmosfera in timpul unei intalniri romantice, specialistii au aratat ca licoarea are si multiple beneficii pentru sanatate. Potrivit unui studiu realizat de cercetatorii de la Universitatea Complutense din Madrid, vinul rosu poate scadea nivelul colesterolului din…

Citește mai departe

Vinul rosu previne cancerul, scade nivelul colesterolului si impiedica ingrasarea

Daca pana nu demult se credea ca vinul rosul este bun doar pentru prepararea vanatului si pentru a incalzi atmosfera in timpul unei intalniri romantice, specialistii au aratat ca licoarea are si multiple beneficii pentru sanatate. Potrivit unui studiu realizat de cercetatorii de la Universitatea Complutense din Madrid, vinul rosu poate scadea nivelul colesterolului din…

Citește mai departe

Terapia cu fructe si legume rosii

Culoarea rosie a legumelor si fructelor este data de licopen, cel mai puternic antioxidant natural Legumele si fructele rosii sint printre cele mai valoroase alimente pentru ca au in compozitia lor licopen, un colorant rosu, natural, anticancerigen, puternic antioxidant. Misteriosul licopen, descoperit abia acum doua decenii, e in centrul a numeroase studii, cu fiecare noua…

Citește mai departe
Incotro? De la porcii fara colesterol la vin ecologic

Producatorii de vin organic (ecologic) vor putea sa foloseasca, incepand cu recolta din 2012, termenul de ‘vin bio’ pe etichetele lor

Producatorii de vin organic (ecologic) vor putea sa foloseasca, incepand cu recolta din 2012, termenul de ‘vin bio’ pe etichetele lor, conform noilor norme comunitare elaborate de Comitetul permanent pentru agricultura ecologica (SCOF), transmite miercuri Comisia Europeana intr-un comunicat. Conform noului regulament, care va fi publicat in Jurnalul Oficial in saptamanile viitoare, etichetele care vor…

Citește mai departe

Cercetatorii francezi explica procesul prin care vinul rosu ne intareste inima

Anumite substante din vinul rosu determina celulele din peretii arterelor sangvine sa produca monoxid de azot, un gaz vasodilatator Consumul moderat de vin rosu reduce riscul de declansare a maladiilor cardiovasculare, potrivit numeroaselor studii realizate in ultimii ani. Cercetatorii francezi de la Institutul National de Cercetari Medicale „Sante”, din cadrul Universitatii din Angers, prezinta prima…

Citește mai departe

Fructe si legume care previn imbatranirea

Fructele de padure, strugurii si rosiile se numara printre cele mai importante zece fructe si legume care ne ajuta, prin consumul lor, in lupta pentru pastrarea tineretii, informeaza cotidianul Gandul. Afinele, merisorul, capsunele si zmeura sunt foarte bogate in antioxidanti, substante care impiedica imbatranirea prematura a celulelor. „Afinele contin mai multi antioxidanti, decat orice alt…

Citește mai departe