Ce sa mananci ca sa te feresti de cancer

Ce sa mananci ca sa te feresti de cancer

Alimentatia gresita reprezinta unul dintre acesti factori care, alaturi de nivelul ridicat de stres si poluarea pot grabi boala canceroasa. Dr. Pavel Chirila, autorul cartii ”Nu hrani cancerul!”, ne ofera sfaturi care ne pot ghida intr-o perioada in care ne este greu sa ne orientam printre rafturile pline si reclamele atragatoare.
Evitati zaharul rafinat! Studiile arata ca bolnavii care sunt consumatori de zahar, obezi si insulino-rezistenti au un procent semnificativ de cancere, mai ales la san, prostata si colon.

Consumati cereale integrale, pentru ca principiile lor nutritive sunt repartizate in toate straturile bobului. Cerealele se pot consuma fierte in aburi, usor rumenite sau ca produse de panificatie sau patiserie, de preferinta preparate la temperaturi joase, cu maia proprie.

Consumati multe fructe, pentru aportul de minerale si vitamine. Cel mai bine este sa le mancati crude, iar daca vreti sa faceti suc de fructe, cel mai bine este sa-l preparati prin presare, nu prin taiere.

Potoliti-va foamea dintre mese cu fructe oleaginoase (nuci, alune, fistic, migdale), foarte bogate in acizi grasi nesaturati.

Presarati din abundenta zarzavaturi in mancarurile pe care le consumati. Acestea contin celuloza cu structura fina, avand proprietatea de a scadea colesterolul.

In sezonul rece, sunt recomandate radacinoasele: morcov, telina, pastarnac.

Gatiti cartofii si sfecla in cuptor. Conopida trebuie preparata la aburi, pentru persoanele cu colon iritabil.

Consumati ciuperci de trei ori pe saptamana. Gatiti-le usor, la cuptor sau la gratar, si asezonati-le cu ulei presat la rece si condimente.

Beti zilnic ceai verde. Previne imbolnavirea cu cancer datorita continutului bogat de flavonoide, previne infectiile din timpul iernii, este tonic, depurativ si digestiv, compensand efectele nocive ale abuzului de carne.

Consumati lactate fermentate (chefir, sana, iaurt), pentru ca acestea contin flora lactobacilara, necesara revitalizarii florei saprofite intestinale.
In cantitati mici, vinul rosu face bine, reducand riscul bolilor cardiovasculare si neoplazice. Asadar, se recomanda un pahar de vin pe zi.

Click! spune

In Romania se inregistreaza cea mai mare mortalitate din cauza cancerului la nivel european. De asemenea, la noi se vorbeste si despre cea mai scurta perioada de supravietuire dupa diagnosticarea cu o forma de cancer. Dr. Pavel Chirila spune ca o treime din bolnavii inregistrati in acest moment la noi, adica 150.000 de persoane, ar fi putut evita imbolnavirea daca ar fi avut o alimentatie corecta.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *