MMP introduce obligatii suplimentare pentru fondurile de vanatoare. Riscul nerespectarii acestora este rezilierea contractelor

MMP introduce obligatii suplimentare pentru fondurile de vanatoare. Riscul nerespectarii acestora este rezilierea contractelor

Secretarul de Stat din ministerul Mediului si Padurilor, Mugur Cozmanciuc a avut Marti, 23 Octombrie, o intrevedere cu gestionarii fondurilor de vanatoare pentru a discuta modificarea contractului cadru, in vederea gestionarii eficiente a populatiei de ursi.

In urma intalnirii cu gestionarii s-a convenit modificarea contractului cadru prin introducerea de clauze cu riscul rezilierii. Printre aceste clauze se numara: interzicerea distribuirii de hrana sub forma de deseuri de origine animala sau dulciuri, interzicerea distribuirii de hrana de orice natura la mai putin de 2 km de cea mai apropiata localitate sau la mai putin de 200 de m de observatoare si interzicerea vanatorii la nada.

‘In urma discutiilor avute cu gestionarii fondurilor de vanatoare am stabilit sa introducem mai multe obligatii pentru acestia din urma. Astfel, am introdus recoltarea cu prioritate a exemplarelor care produc pagube, asigurarea intregului sprijin pentru cetatenii care solicita acest lucru, obligativitatea sesizarii imediate a administratorului si a autoritatii sanitar -veterinara despre existenta in fond cinegetic a oricaror exemplare de fauna cinegetica cu comportament deviant si de asemenea, obligativitatea de a sesiza autoritatile locale pentru indepartarea resturilor menajere din fonduri cinegetice’, a declarat Secretarul de Stat Mugur Cozmanciuc.

Ministerul Mediului si Padurilor va face toate demersurile in vederea gestionarii eficiente a speciilor protejate. In acest sens, saptamana viitoare va fi convocat Consiliul National de Vanatoare in vederea modificarii contractului cadru, care sa cuprinda aceste clauze agreate cu gestionarii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *