Ce vin trebuie sa bei pentru a te proteja impotriva bolilor de inima

Ce vin trebuie sa bei pentru a te proteja impotriva bolilor de inima
Ce vin trebuie sa bei pentru a te proteja impotriva bolilor de inima

Un studiu realizat recent de oamenii de stiinta din Republica Ceha arata ca vinul, consumat in cantitati moderate, ajuta la protectia impotriva bolilor de inima, insa doar pentru persoanele care fac si exercitii fizice.

Autorii studiului precizeaza si ca vinul alb si vinul rosu au acelasi efect.

“Acesta este primul studiu randomizat care compara efectele vinului rosu si alb asupra unor markeri ai aterosclerozei, la persoane cu risc moderat de boli cardiovasculare (BCV). Am constatat ca un consum moderat de vin are efect protector numai la persoanele care fac exercitii fizice. Vinul rosu si cel alb au dat acelasi rezultat”, a spus prof. Milos Taborsky, care a prezentat concluziile studiului, numit In Vino Veritas, la Congresul Societatii Europene de Cardiologie, potrivit Science Daily, citat de Descopera.ro.

La studiu au participat 146 de persoane cu risc de BCV scazut pana la moderat, conform criteriilor HeartScore.

Subiectii au consumat, timp de un an, fie vin rosu (Pinot Noir), fie vin alb (Chardonnay-Pinot), din aceeasi recolta si podgorie din Republica Ceha.

Potrivit definitiei OMS, consumul moderat de vin este echivalent cu 0,2 litri pentru femei si 0,3 litri pentru barbati, de maximum 5 ori pe saptamana.

Articole similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Rămâi conectat!

104,541FaniÎmi place
97CititoriConectați-vă
1,330CititoriConectați-vă

Articole Recente