Franta adopta „moda glamping”, campingul ecologist, dar confortabil

Franta adopta "moda glamping", campingul ecologist, dar confortabil
Franta adopta "moda glamping", campingul ecologist, dar confortabil
Franta adopta „moda glamping”, campingul ecologist, dar confortabil

Glamour si camping, – pe scurt „glamping” – este noua tendinta in turismul din Franta, unde camparea in aer liber se aliaza cu confortul, natura si respectul fata de mediul inconjurator. Este o noua moda pentru a propune o vacanta atipica celor cu posibilitati financiare si care iubesc natura, informeaza luni AFP.

Conceptul, aparut prima data in Marea Britanie, este mostenit de la vechii colonizatori, insa cutiile de conserve si sacii de dormit au fost inlocuiti cu confortul unui pat comod si uneori cu luxul unei camere de hotel. In Franta a fost adoptat de acele stabilimente care nu beneficiaza de o pozitie geografica foarte atractiva si care incearca sa atraga o noua clientela, mai exigenta si mai instarita, potrivit Agerpres.

Atractiile sunt corturile, rulotele sau casutele in copaci, dotate insa cu tot confortul necesar. Clara Rome si Cyrille Giroux si-au instalat ferma in campiile bretone, in apropiere de Scaer (vest), pe 72 de hectare, unde cresc circa 40 de vaci bio, trei porci, doua oi, gaini si iepuri. Ei pun de asemenea la dispozitie cinci mari corturi, care pot gazdui pana la 6 persoane fiecare, scrie AFP.

In interior exista tot confortul: un pat amplu, demn de un hotel de patru stele cu asternuturi matasoase, un salon cu o canapea, o bucatarie, instalatii sanitare si chiar dusuri. Totul din lemn masiv, care reaminteste de cabanele de altadata. Incalzirea se face cu sobe cu lemne, iar iluminatul cu lampi cu gaz, pentru a-i da mai multa autenticitate.

„Se poate numi camping, dar nu lipsesc furculitele si nici asternuturile”, spune Clara. „Nu exista apa calda si nici curent, dar poti avea un pat bun, mese si scaune din lemn… Acest mod de campare are un anumit farmec”, marturiseste Nathalie Jaux, care a petrecut cateva zile de vacanta la aceasta familie, precizand ca a fost „cucerita” de aceasta „reintoarcere la origini”, relateaza AFP.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *