Cum se schimba sfaturile specialistilor in alimentatie, in urma studiilor

Cum se schimba sfaturile specialistilor in alimentatie, in urma studiilor

Este un obicei ca oamenii de stiinta sa emita teorii despre alimentele sanatoase pentru ca nu dupa mult timp sa afirme contrariul. Motivul se pare ca este trecerea timpului si schimbarile climatice care fac ca unele alimente sa fie nocive pentru organism.

Parerile specialistilor sunt extrem de diferite astfel ca a luat nastere o cronologie a recomandarilor pe care acestia le-au facut de-a lungul timpului.

Oua
1990: Ouale produc un colesterol mare, iar consumul medie a scazut la doua, trei pe saptamana.
2009: Sfatul a fost revizuit cand s-a demonstrat ca cei mai multi oameni nu au probleme cu colesterolul din cauza lor.
2012: Cercetatorii canadieni afirma ca o consumare a doua galbenusuri de ou saptamanal este la fel de nociva pentru inima ca fumatul pentru ca infunda arterele.
Ciocolata neagra
2011: Potrivit nutritionistilor din New York, ciocolata neagra contine antioxidanti care lupta impotriva cancerului si protejeaza sistemul cardiac.
2012: Cei care o consuma de cateva ori pe saptamana sunt mai slabi decat cei care o fac ocazional.
2012: O analiza europeana concluzioneaza ca aceasta contribuie la obezitate.
Carnati
2011: Nivelul mare de sare pe care il contin poate declansa o presiune la fel de mare a sangelui, infarct sau boli de inima.
2012: In ianuarie, consumarea unui carnat pe zi mareste riscul de cancer pancreatic.
2012: In aprilie, insa, carnatii saturati de grasimi sunt sanatosi doar daca au 85% carne.
Vinul rosu
2001: Potrivit cercetatorilor londonezi, vinul rosu protejeaza inima tinand arterele neinfundate.
2011: Acesta poate stimula cresterea bacteriilor in stomac, spun cercetatorii americani.
2012: Un pahar de vin rosu zilnic creste riscul de cancer la san, conform cercetatorilor din Germania si Italia.
Painea alba
1950; Este plina de vitamine si minerale, are de doua ori mai mult calciu decat painea neagra din faina integrala.
2007: Cercetatorii Universitatii din Virginia sustin ca painea alba nu stimuleaza ingrasarea, iar carbohidratii „nu sunt inamici”.
2012: Cercetarile de la Harvard arata ca o portie pe zi creste riscul de a avea diabet de tip 2.
Strugurii
2008: Monstrele din pietele europene arata ca au un nivel ridicat de pesticide.
2011: Consumul lor poate preveni boli ale ficatului, potrivit unui studiu al Universitatii din Queensland.
2012: Strugurii sunt bogati in vitaminele A, C, B6 si minerale. Rezultatul? Arati mai tanar sau cel putin asa sustin expertii britanici.
Cafeaua
1980: Un studiu american releva faptul ca aceasta creste riscul de cancer pancreatic.
2007: Apare o analiza a 66 de teste clinice in spitale care arata ca nu este cancerigena si acuza tigarile fumate in tot acest timp.
2012: Cartea „Cafea e buna pentru tine” sustine ca este probabil sa stopeze cancerul si sa reduca riscurile de boli cardiologice.
Cartofii
2002: O dieta, New Atkins, sustine ca reducerea alimentelor precum cartofii este cheia pentru slabit.
2009: Cartofii sunt bogati in vitamina B6 care combate stresul, potrivit cercetatorilor europeni.
2011: Doua portii zilnice de cartofi reduc presiunea sangelui, potrivit nutritionistilor americani.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *