Japonezul Kosei Miya: Nu exista tara in Europa care sa se compare cu Romania

  0
  403
  Japonezul Kosei Miya: Nu există ţară în Europa care să se compare cu România
  Japonezul Kosei Miya: Nu exista tara in Europa care sa se compare cu Romania

  Japonezul Kosei Miya (75 de ani) a descoperit Romania in 1965, cand, in timpul peregrinarilor sale prin Europa, a nimerit in Maramures. S-a indragostit de meleagurile acelea si de oamenii locului si a revenit la noi in tara de peste 200 de ori.

  “Cand am sosit prima data, am intrat in sala de asteptare a garii din Iasi, dar nu stiam limba romana. Zeci de romani s-au adunat in jurul meu si au inceput sa vorbeasca. Pana la urma, ne-am inteles cat de cat si uite- asa a inceput prietenia mea cu romanii. M-au invitat la ei acasa, ma trimiteau si la rudele lor din alte orase”, a povestit acesta pentru CityNews.ro.

  De atunci, japonezul a vizitat Romania, de la un capat la altul, de cel putin 200 de ori, in calitate de fotoreporter, eseist si autor de lucrari documentare, dar si pentru a-si revedea prietenii din Maramures.

  Kosei vorbeste fluent limba romana, este preocupat de istoria noastra si spune cu mana pe inima ca nu exista tara in Europa care sa se compare cu Romania. Vara aceasta, el a pornit intr-o noua aventura pe plaiurile mioritice, in cautarea cetatilor dacice.

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.