De mii de ani, vinul e considerat de oameni drept cea mai delicioasa bautura, apreciata pentru gustul aparte, dar si pentru efectele benefice pe care le are pentru sanatate.
Vinul rosu contine, la fel ca si strugurii, substante cu efect antibacterian. Un pahar cu vin pe zi poate scurta durata de viata a unei viroze si, totodata combate infectiile virale. Amestecat cu miere de albine, vinul poate vindeca ulceratii si plagi exerne, avand o puternica actiune cicatrizanta. Tocmai de aceea e considerat unul din cele mai vechi si mai bune antibiotice naturale.
Printr-un component important – resveratrol – vinul rosu, natural, netratat, preparat in gospodarie ajuta la reducerea inflamatiilor si a riscului de boli cronice ale plamanilor. Atunci cand sunteti raciti, beti o cana cu vin fiert, cu coaja de lamaie, cuisoare sau scortisoara. Ca prin minune, febra va disparea si va veti vindeca mai repede!
Baut ”cu masura”, zilnic, dupa masa sau inainte de culcare, vinul rosu binedispune, vindeca, intareste sistemul imunitar, apara organismul de infectii, curata si catifeleaza pielea.