Pista de biciclete intre Floresti si Cluj, de-a lungul drumului national

  0
  643
  Accesul pe biciclete în centrul Timişoarei ar putea fi interzis
  Pista de biciclete intre Floresti si Cluj, de-a lungul drumului national
  Pista de biciclete intre Floresti si Cluj, de-a lungul drumului national

  Proiectul de bike-sharing al Primariilor Cluj, Floresti si Apahida a fost modificat pe ultima suta de metri. Pista de biciclete dintre Cluj si Floresti va fi construita de-a lungul drumului national, si nu pe o ruta ocolitoare, cum era prevazut initial in proiect. Cele doua institutii mai asteaptza avizele de la Directia Regionala de Drumuri si de la Politia Rutiera. Dupa finalizarea proiectului, clujenii se vor putea deplasa gratuit cu bicicleta intre diverse puncte din cele trei localitati.

  Clujenii care circula cu bicicleta intre municipiu si comuna Floresti au motive de bucurie. Reprezentantii elor doua primarii au regandit pista de biciclete care urmeaza sa lege cele localitatile. Astfel, aceasta nu va mai trece pe strazi laturalnice, ci pe langa DN 1.

  „Primaria Floresti a reusit sa rezolve problema de proprietate la marginea drumului national astfel incat proiectul va fi implementat imbunatatit fata de momentul cand a fost scris cu o pista care va continua spre Floresti in paralel cu circulatia rutiera lucru mult mai usor pentru utilizatori si solicitat de catre locuitorii comunei Floresti”, a precizat Oana Buzatu, purtatorul de cuvant al Primariei Cluj-Napoca.

  „Proiectul initial a fost facut in pripa si nu s-a tinut cont de aspecte ce urmau sa se intample pe raza Florestiului”, a mentionat primarul comunei Floresti, Horea Sulea.

  Noua ruta scurteaza distanta pe care o vor avea de parcurs biciclistii.

  Biciclistii spun ca acum circula cu dificultate intre Cluj-Napoca si Floresti.

  „Este o circulatie in special dimineata de la 7 pana la 9 de nu incapi. Este foarte bine gandita treaba cu pista de biciclete”, a precizat un biciclist.

  Pista de biciclete nu va strabate toata comuna pe langa drumul national.

  Pista va merge de-a lungul drumului national pana la strada Plopilor din Floresti, unde va continua pe alte strazi din comuna.

  Primarul din Floresti spune ca biciclistii vor fi protejati de masini.

  „Proiectul va fi conform. Va fi bine delimitat de partea carosabila prin borduri, chiar si banda metalica de protectie a celor care vor fi pe aceste piste de biciclete”, a specificat Hora Sulea.

  Autoritatile locale asteapta acum avizele de la Directia de Drumuri si de la Politia Rutiera. Proiectul de bike-sharing este finantat din fonduri europene si are valoarea de 12 milioane de lei. Au fost montate deja primele statii, insa nu acestea au fost dotate cu biciclete.

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.