Beneficiile consumului moderat de bere

Considerata aliment, berea este bogata in substante nutritive care sunt benefice pentru organism, conditia care trebuie respectata fiind ca in cazul oricarui alt aliment: moderatia! Avand in compozitia sa vitamine (B1, B2, B3, B6, B9, C), minerale (potasiu, magneziu, fier, sodiu, sulf, siliciu), acizi organici, alcool etilic, dextrine, azot solubil, substante amare, substante tanante, antioxidanti,…

Citește mai departe

China. Mii de persoane ARESTATE pentru actiuni care au POLUAT mediul inconjurator

Ministrul chinez al Mediului, Chen Jining, a declarat in plenul Parlamentului de la Beijing ca politia a operat mii de arestari, in cazul unor persoane banuite ca ar fi comis activitati infractionale, prin care poluau mediul inconjurator. In aceasi operatiune de amploare, 3400 de companii si 3700 de santiere au fost inchise sau sanctionate pentru incalcarea…

Citește mai departe
Risc de cancer din cauza pesticidelor contrafacute

Risc de cancer din cauza pesticidelor contrafacute

Asociatia Industriei de Protectia Plantelor din Romania atrage atentia ca pesticidele contrafacute care intra pe piata romaneasca sunt toxice atat pentru mediu, cat si pentru sanatatea oamenilor, considerand ca vanzarea acestora este o forma de crima organizata. Cantitati mari de produse contrafacute pentru protectia plantelor sunt fabricate, puse pe piata in vreme ce legislatia comerciala…

Citește mai departe
Consumul de cafea poate preveni obezitatea

Consumul de cafea poate preveni obezitatea

Cafeaua poate preveni obezitatea, potrivit unui studiu care a identificat un compus chimic din aceasta bautura ce poate ajuta la combaterea unora dintre consecintele cresterii in greutate, informeaza dailymail.co.uk. Cercetatorii de la University of Georgia, Statele Unite, au descoperit ca acidul clorogenic, care se gaseste in cafea, a redus semnificativ rezistenta la insulina si acumularea…

Citește mai departe

Cum ne afecteaza poluarea sanatatea. Interviu

Este oficial! Poluarea din aer poate declansa cancerul. Organizatia Mondiala a Sanatatii (OMS), a anuntat saptamana trecuta ca expertii internationali au ajuns la concluzia ca aerul poluat poate cauza cancer pulmonar si cancer al vezicii urinare. Profesorul doctor Florin Mihaltan, presedintele Societatii Nationale de Pneumologie din Romania explica intr-un interviu pentru cititorii Romania libera cum…

Citește mai departe
Europa, sub furia apelor

Polonia, Romania si Germania au cele mai poluante centrale pe carbune din Europa

Centralele pe carbune din Polonia, Romania si Germania sunt cele mai poluante din tarile Uniunii Europene, in ceea ce priveste cantitatea de substante nocive eliberate in atmosfera, arata un studiu, publicat de Health and Environment Alliance (HEAL), remis, joi, AGERPRES de Fundatia TERRA Mileniul III. Potrivit studiului, ‘dintre cele mai poluante 20 de centrale pe…

Citește mai departe

Miezul de nuca e bogat in cupru si zinc, elemente care pastreaza sanatatea cardiovasculara

Datorita continutului sau de minerale, vitamine si grasimi vegetale miezul de nuca previne colesterolul si protejeaza inima. Miezul de nuca e bogat in cupru si zinc, elemente care pastreaza sanatatea cardiovasculara, ajuta copiii care sunt in crestere si maresc imunitatea organismului. De asemenea, nucile sunt indicate persoanelor de varsta a treia, celor in convalescenta dupa…

Citește mai departe

Vitamine cu efect antipoluant

Aerul murdar si poluat este un rau major pentru fiecare dintre noi. Specialistii sustin ca mediul poluat in care traim este cauza principala pentru cresterea numarului accidentelor vasculare cerebrale, la adulti, si a numarului afectunilor pulmonare grave, la copii si adulti. Solutia o reprezinta vitaminele cu efect antipoluant. Iata care sunt acestea, potrivit oamenilor de…

Citește mai departe

Consumul frecvent de bauturi racoritoare cu acid creste riscul imbolnavirii de astm si boli respiratorii

Consumul frecvent de bauturi racoritoare cu acid creste riscul imbolnavirii de astm sau al dezvoltarii unei alte boli cronice care afecteaza respiratia, arata un studiu al oamenilor de stiinta australieni. Cercetatorii de la Adelaide University (Australia), au monitorizat starea de sanatate si consumul de bauturi racoritoare a aproape 17.000 de persoane, cu varsta de peste…

Citește mai departe

Consumul de fructe, legume, nuci, lactate degresate si cereale integrale previne formarea calculilor renali

Mancarea sanatoasa previne formarea calculilor renali, spun cercetatorii americani, care ne indeamna sa consumam cat mai multe fructe, legume, nuci, lactate degresate si cereale integrale si sa limitam consumul de sare, bauturi indulcite si carne rosie sau procesata. Calculii renali, pietrele la rinichi in limbaj popular, sunt asociati cu un risc crescut de diabet, greutate…

Citește mai departe

Transportul, cauza principala a poluarii

Transporturile reprezinta una din sursele principale de poluare a mediului. Problema impactului transporturilor asupra mediului si a sanatatii populatiei este foarte complexa, avand in vedere faptul ca nu a fost inca evaluat efectul pe termen lung al diferitelor tipuri de noxe. Ca si fenomen complex, poluarea prin transporturi nu este intotdeauna una locala, aceasta influentand…

Citește mai departe

Soarele agraveaza bolile cronice

Caldura excesiva duce la pierderi mari de lichide, ceea ce provoaca dezechilibre in organism. Vara, in cel mai mare pericol sunt cardiacii. Soarele supune inima la un efort suplimentar, iar pentru persoanele cu o afectiune cardiovasculara, acest lucru poate fi fatal. Cardiopatia ischemica, insuficienta cardiaca si hipertensiunea arteriala se agraveaza ca urmare a expunerii la…

Citește mai departe

Transporturile in contextul modificarilor globale de mediu

Probleme de mediu generate prin transporturi Mediul are o alcatuire sistemica, ceea ce inseamna ca orice modificare indusa uneia dintre componentele sale atrage la randul sau modificari in celelalte componente.Transporturile induc modificari in sistemul resurselor (hidrice, aer, materii prime, de recreere). Aceste modificari afecteaza la randul lor alte activitati umane. Prin cresterea concentratiei de gaze…

Citește mai departe

Laptele previne osteoporoza

Statisticile medicale arata ca o femeie din trei se poate astepta la aparitia unei fracturi cauzate de osteoporoza dupa varsta de 50 de ani. Cat despre barbati, unul din sapte prezinta risc de osteoporoza. Dr. Laurentiu Luca, directorul Clinicii Puls, ne dezvaluie care sunt factorii de risc si semnele instalarii bolii, ce teste tre- buie…

Citește mai departe

Vitamina care lupta cu raceala.

Vitamina C sau acidul ascorbic, denumirea sa chimica, este esentiala vietii. Acest lucru a fost inteles cu pretul multor sute de ani de-a lungul istoriei omenirii. Nevoia de a include plante proaspete sau carne cruda in alimentatie pentru a preveni bolile a fost cunoscuta inca din antichitate. Popoarele native care traiau in zonele marginale au…

Citește mai departe

Pentru tensiune folositi ulei de masline!

Dureri de cap, oboseala, amorteli si ameteli. Acestea sunt doar cateva dintre simptomele celei mai frecvente boli cronice din Romania: hipertensiunea arteriala. Maladia este unul din principalii factori de risc pentru infarctul miocardic si afecteaza vederea, vasele de sange, rinichii. Libertatea iti vine in ajutor si iti prezinta tot ce trebuie sa stii pentru a…

Citește mai departe

Craiova, poluata cu dioxid de sulf

Concentratia maxima admisa in atmosfera pentru dioxidul de sulf, un gaz periculos pentru sanatate, a depasit pragul de alerta in Craiova joi, 13 noiembrie. Agentia de Mediu Dolj a anuntat oficialii din domeniu. Pragurile concentratiei de dioxid de sulf, SO2, au fost depasite de mai multe ori joi, 13 noiembrie, in Craiova. Agentia pentru Protectia…

Citește mai departe