1-7 Octombrie – Saptamana Mondiala a Vegetarianismului

1-7 Septembrie - Saptamana Mondiala a Vegetarianismului

Intre 1 si 7 octombrie sarbatorim Saptamana Mondiala a Vegetarianismului (SMV).

Directorul Veg Climate Alliance, Dr. Richard Schwartz sustine ca o saptamana a vegetarianismului este mai importanta ca niciodata pentru ca „pare din ce in ce mai evident ca omenirea se apropie rapid de o catastrofa fara precedent, cauzata de schimbarile climatice si de alte amenintari ecologice”.

„Un raport al ONU din 2006 indica faptul ca agricultura bazata pe folosirea animalelor emite o cantitate mai mare de gaze cu efect de sera (in echivalenti de dioxid de carbon) decat toate masinile si celelalte mijloace de transport la nivel mondial insumate (18% vs 13.5%)”, a declarat Jens Holm, membru al Parlamentului European.

Conform Dr. Rajendra Pachauri, seful Comisiei Interguvernamentale privind Schimbarile Climatice, „18% este o subestimare; in realitate cifrele sunt mult mai mari”. Conform Dr. Colin Campbell, profesor emerit in stiintele nutritiei la Universitatea Cornell, „noile cifre indica faptul ca in prezent cel putin jumatate din gazele cu efect de sera … si, poate, mult mai mult de atat, sunt cauzate de cresterea animalelor de ferma”.

„S-ar obtine mult alte avantaje dintr-o schimbare majora catre o dieta non-carnivora” sustine Antonio Paiva, specialist in medicina generala, „inclusiv o reducere a afectiunilor cardiace, a mai multor tipuri de cancer, a diabetului si a altor boli cronice sau degenerative, precum si a gripei porcine si altor boli infectioase care, foarte probabil, sunt generate de cresterea animalelor si de industria carnii”.

John Robbins, autor cu renume mondial ale carui best-seller-uri includ „Revolutia Alimentara” si „Dieta pentru o Noua America”, va patrona editia din acest an a SMV.

Exista o multitudine de modalitati de implicare in cadrul SMV: discutii pe tema vegetarianismului, ateliere de lucru, discutii in grup si vizionari video; intalniri cu oameni politici, lideri religiosi, educatori si altii; organizarea de campanii pentru redactarea de scrisori, pregatirea meselor vegetariene pentru prieteni si familie; oferirea de cadouri vegetariene si de reduceri pentru produse vegetariene, sau pur si simplu distribuirea de pliante.

Pentru mai multe informatii despre SMV si modalitati de implicare, vizitati
http://www.vegetarianweek.org
http://www.vegclimatealliance.org

Articole similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Rămâi conectat!

103,714FaniÎmi place
110CititoriConectați-vă
1,330CititoriConectați-vă

Articole Recente