China. Mii de persoane ARESTATE pentru actiuni care au POLUAT mediul inconjurator

0
957
china-mii-de-persoane-arestate-pentru-actiuni-care-au-poluat-mediul-inconjurator-314132
China. Mii de persoane ARESTATE pentru actiuni care au POLUAT mediul inconjurator

Ministrul chinez al Mediului, Chen Jining, a declarat in plenul Parlamentului de la Beijing ca politia a operat mii de arestari, in cazul unor persoane banuite ca ar fi comis activitati infractionale, prin care poluau mediul inconjurator. In aceasi operatiune de amploare, 3400 de companii si 3700 de santiere au fost inchise sau sanctionate pentru incalcarea normelor ecologice.

Masurile drastice adoptate de autoritati au fost luate pe fondul declansarii unui adevarat razboi impotriva gradului tot mai mare de poluare din tara. Guvernul chinez a deblocat un fond special de peste 1,60 miliarde de dolari, prin care se incearca controlarea si diminuarea efectelor nocive produse de poluarea atmosferica.

Potrivit noii politici, cei care se fac vinovati de infractiuni in domeniul mediului sunt pasibili de amenzi extrem de mari sau ani grei de temnita, in functie de prejudiciul adus.

Potrivit OMS, sapte dintre cele mai poluate 10 orase ale lumii se regasesc in China. In ultimii doi ani, 1,2 milioane de chinezi au murit, dupa ce in prealabil au suferit de boli cronice, provocate de poluarea din aer.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.