De ce consumul zilnic de antioxidanti este vital pentru sanatate

0
352
De ce consumul zilnic de antioxidanti este vital pentru sănătate
De ce consumul zilnic de antioxidanti este vital pentru sanatate

Diferentele bruste de temperatura care survin la schimbarea anotimpurilor solicita corpului un efort de adaptare. Acesta dureaza aproximativ doua saptamani, timp in care intervine dereglarea metabolismului, iar slabirea fizica duce la o scadere a sistemului imunitar. In aceste momente, principalii dusmani ai organismului sunt radicalii liberi, care pot fi combatuti doar cu ajutorul antioxidantilor.

Actiunea antioxidantilor, dupa cum face trimitere si numele, este de a combate oxidantii sau radicalii liberi, scrie sanatate.ele.ro. Acestia din urma sunt dusmani ai organismului sub forma de molecule reactive si instabile care deterioreaza celulele sanatoase.

Pentru a crea o stare de echilibru, antioxidantii compenseaza prin molecule stabile care au capacitatea de a regenera celulele imbatranite de radicalii liberi. Antioxidantii reprezinta sistemul natural de aparare al organismului, care amelioreaza chiar si consecintele stilului de viata nesanatos, excesului de alcool sau tutun, ori poluarii din atmosfera.

„Pentru aportul zilnic de antioxidanti este indicat consumul unui minim de cinci portii de fructe si legume proaspete, puternic colorate. Pe langa acestea, antioxidantii se regasesc si in alimente surprinzatoare, precum: cafeaua solubila 100% naturala, ciocolata neagra, ceaiul verde si vinul rosu. Acestea sunt benefice organismului doar in cazul unui consum moderat, ca de exemplu 2-3 cani de cafea pe zi, 40 grame ciocolata neagra, si maxim 2 pahare de vin rosu pe zi”, recomanda nutritionistul Anca Lungeanu.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.