Vinul diminueaza efectele radiatiilor

Pacientii de cancer care se afla sub tratament cu radiatii ar trebui sa consume un pahar de vin rosu inainte, informeaza Reuters.sticla de vin

Un studiu efectuat cu ajutorul femeilor care au cancer la san arata ca un pahar cu vin consumat inaintea tratamentului poate diminua efectele toxice ale radiatiilor.

„Cred ca este intrigant sa spui ca o anumita dieta poate reduce toxicitatea produsa de tratamentele cu radiatii”, a declarat doctorul Gabriella Macchia, de la Universitatea Catolica, din Campobasso, Italia.

Cu toate acestea, este stiut faptul ca unele componente din vin, cum ar fi polifenolii si taninurile, ar putea proteja impotriva efectelor radiatiilor.

La studiu au participat 348 de femei cu cancer la san si s-a observat ca nivelul toxicitatii provocate de radiatii era de 38,4% la cele care nu consumau alcool, in timp ce la femeile care consumau jumatate de pahar de alcool pe zi nivelul era de 31,8%. 31,6% este nivelul toxicitatii inregistrat la femeile care consumau un pahar de alcool pe zi si 35% la cele care consumau doua pahare pe zi.

„In cazul in care vinul poate diminua efectele tratamentului cu radiatii fara sa afecteze beneficiile acestuia, atunci inseamna ca poate ajuta”, a mai spus Macchia.

Cu toate acestea, beneficiile vinului ar trebui verificate si pe pacienti de sex masculin, dar si pe bolnavi care prezinta alte forme de cancer.

Sursa: Intact News

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *