tree_skyscraper.jpgCompania americana Nectar Product Development a fost cea care a venit cu ideea construirii unor paduri deasupa unor zgarie-nori: proiectul numit zgarie-nori CO2- combina natura cu structuri construite de mana omului.

Ideea celor de la Nectar Product Development este de a face sa incapa 400 de copaci deasupa a cate unui zgarie-nor. Copaci ce urmeaza sa fie irigati si carora sa li se administreze nutrienti print-un sistem cu pompa, alimentat cu curent de catre o moara de vant. Fiind o structura verticala, poate fi construita oriunde, chiar si in locatii aglomerate.

Acesti zgarie-nori urmeaza sa fie contruiti in apropierea fabricilor, a drumurilor principale sau in zone urbane foarte aglomerate: “Ideea este de a planta arbori in zone unde in mod normal ar fi fost imposibil sau dificil de plantat, nu numai pentru a absorbi substantele gazoase ale serelor, ci si pentru a oferi umbra”, afirma purtatorul de cuvant al companiei. “Singura parte a acestui proiect care ar necesita o sursa de energie externa e liftul; insa am putea apela oricand la energie solara”, afirma acelasi purtator de cuvant. Inca nu se cunoaste daca designul actual e viabil sau nu, insa e unul demn de luat in considerare.

Sursa: Good Clean Tech

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here