O tara aflata la „km 0” al schimbarii climatice da afara cercetatorii din domeniul incalzirii globale

Australia da afara multi dintre cercetatorii in domeniul schimbarii climatice intrucat a aflat tot ce e de aflat despre incalzirea globala. Oamenii de stiinta se tem in aceste conditii ca Australia va fi incapabila sa raspunda efectelor incalzirii globale. Tara este deja printre cele mai afectate de schimbarile climatice si este cea mai arida de…

Citește mai departe
Cultivarea coniferelor, în detrimentul arborilor cu frunze mari, a contribuit la incalzirea globala - studiu

Cultivarea coniferelor, in detrimentul arborilor cu frunze mari, a contribuit la incalzirea globala – studiu

Anumite specii de copaci, in principal coniferele, au contribuit in ultimele secole la incalzirea globala, releva un studiu realizat de Laboratorul pentru Stiintele Climei si Mediu din orasul francez Gif-sur-Yvette, relateaza revista Science, citata de Mediafax. Cercetatorii au analizat evolutiile fondului forestier din Europa in ultimii 260 de ani, descoperind ca, desi suprafata impadurita a…

Citește mai departe

Un virus creat cu ajutorul ingineriei genetice, incalzirea globala sau un eventual razboi nuclear ar putea aduce sfarsitul lumii

Un virus creat cu ajutorul ingineriei genetice, incalzirea globala sau un eventual razboi nuclear ar putea aduce sfarsitul lumii. Avertizarea vine din partea celebrului astrofizician britanic Stephen Hawking, care sustine colonizarea altei planete, pentru salvarea speciei umane. Daca oamenii nu constientizeaza acum cele trei pericole majore care ameninta lumea si nu le controleaza, in viitor,…

Citește mai departe

Incinerarea deseurilor municipale – o tehnologie esuata!

Daca in timpul celui de-al doilea razboi mondial nazistii foloseau incineratoarele pentru a pierde urma unei „probleme”, azi incineratoarele sunt folosite pentru a sterge urmele si pentru a camufla dovezile industriilor murdare si nesustenabile si lipsa de performanta in administrarea cantitativa a deseurilor de catre generatori si administratiile publice locale, volumele de deseuri generate fiind distruse fizic si, deci, imposibil de monitorizat si verificat.

Citește mai departe

Deputatul Daniel Suciu, la Bruxelles, la o reuniune despre mediu

Deputatul PSD, Daniel Suciu, a participat la reuniunea reprezentantilor parlamentelor Uniunii Europene cu tema „De la COP 21-Paris inspre 2050, foaie de parcurs pentru trecerea la o economie competitiva cu emisii scazute de dioxid de carbon in Europa”. „Ma alatur colegilor parlamentari din intreaga Europa, preocupati de problematica de mediu, UE fiind hotarata sa joace…

Citește mai departe
Agricultura ecologică – naturală, sigură și oportună

Agricultura ecologica – naturala, sigura si oportuna

Avantajele agriculturii ecologice Aer, apa si produse agroalimentare mai putin contaminate. Prin extinderea agriculturii ecologice, aerul prezinta o calitate mai buna in principal prin faptul ca nu se mai utilizeaza produse chimice care se pulverizeaza. Prezenta pesticidelor in apa potabila a devenit o problema din ce in ce mai mare, agricultura conventionala fiind principala sursa…

Citește mai departe

Este capitalismul vinovat de distrugerea Planetei?

De aproape un deceniu incalzirea globala a devenit ”grija” nr. 1 si mesajul cel mai ”cool” al tuturor demagogilor si impostorilor – politicieni, spalatorese de cartier totusi ”ecologice”, furnizori de substante letale pentru executii capitale dar in recipiente ”reciclabile”, si de vopsea verde insa pe pompele de motorina – a devenit mesajul de dispret capitalist…

Citește mai departe

Incalzire globala: Ce au fost fortati sa faca organizatorii celebrei curse de sanii trase de caini din Alaska

Organizatorii cursei anuale de sanii trase de caini Iditarod, din statul american Alaska, au fost nevoiti sa „importe” zapada pentru ca evenimentul sa aiba loc. Ei s-au rupt de traditie, din cauza incalzirii climatice, arata Raw Story. Pericolul pe care il ascund incalzirea globala si schimbarile climatice In mod normal, evenimentul debuteaza in prima sambata…

Citește mai departe

Atac la plamanul verde al Clujului

Administratorii zonei Fagetul Clujului – Valea Morii vor sa mareasca aria protejata si sa introduca aici restrictii prin ordin ministerial. Principalele agresiuni inregistrate sunt constructiile de tot felul, arderea pasunilor, suprapasunarea, desecarea mlastinilor. Cine incalca reglementarile va plati amenzi de pana la 60.000 de lei sau chiar va face inchisoare. O cercetare sociologica realizata pe…

Citește mai departe
Patru cratere misterioase în Siberia, din cauza încălzirii globale

Patru cratere misterioase in Siberia, din cauza incalzirii globale

Patru noi cratere uriase misterioase au aparut in permafrostul siberian din nordul Rusiei, imprastiind temeri potrivit carora incalzirea globala ar putea cauza eruptii de gaz din subteran, potrivit Mediafax.ro. ​Craterele nou aparute, alaturi de alte sute mai mici, au fost depistate de oamenii de stiinta in aceeasi zona in care au fost descoperite alte trei cratere enorme…

Citește mai departe
Agricultura mondială a ajuns la momentul ”peak food”?

Agricultura mondiala a ajuns la momentul ”peak food”?

Cresterea populatiei mondiale, precum si a consumului de alimente pun o puternica presiune asupra agriculturii si a resurselor naturale. In momentul de fata, aproximativ un miliard de oameni de pe planeta sunt cronic subnutriti, in timp ce sistemele agricole actuale au contribuit la degradarea solului, poluarea apelor, reducerea biodiversitatii, schimbarilor climatice la o scara globala….

Citește mai departe

2014, cel mai fierbinte an din istoria moderna: „Ca si cum ar exploda 400.000 de bombe nucleare pe zi”.

Analize separate ale cercetatorilor americani, inclusiv una facuta de NASA, au indicat ca 2014 a fost cel mai cald an din 1880 incoace – o dovada ca schimbarea climei nu e doar o teorie Ar putea fi cea mai clara dovada a incalzirii globale prezentata pana acum. Masuratorile realizate de NASA si NOAA (Administratia Nationala…

Citește mai departe

Studiu. Oamenii nu cred in incalzirea globala. Dovezile care arata ca Planeta are o data de expirare

Un studiu al Pew Research Center, publicat saptamana trecuta, arata ca 50% din oamenii obisnuiti cred in incalzirea globala. In acelasi timp, 87% din cercetatori considera ca acest fenoemn este real. Care sunt dovezile, totusi, ca avem de-a face cu acest lucru? In primul rand, putini oameni accepta faptul ca umanitatea a accelerat incalzirea globala….

Citește mai departe

Cum arata calota glaciara din Groenlanda. Cercetatorii au realizat prima harta 3D

Prima harta 3 D a calotei glaciare din Groenlanda, oferind informatii detaliate despre varsta si structura diferitelor straturi de gheata, a fost elaborata cu ajutorul datelor furnizate de Agentia spatiala americana (NASA), conform paginii de internet a acestei institutii americane. Realizarea a fost posibila prin coroborarea unor informatii anterioare cu cele obtinute cu un radar…

Citește mai departe

Incalzirea globala si tensiunile nucleare maresc iminenta unui dezastru planetar

Ceasul apocalipsei, care simbolizeaza iminenta unui cataclism planetar, a avansat cu doua minute, indicand trei minute pana in ceasul al doisprezecelea, au anuntat joi oamenii de stiinta citand dubla amenintare din partea incalzirii globale si revigorarea tensiunilor nucleare, transmite Mediafax. Bulletin of the Atomic Scientists (Buletinul savantilor din domeniul nuclear, n.r.), o asociatie care numara…

Citește mai departe
Liber la poluare. 5 euro pentru a emite o tonă de dioxid de carbon

Ce este dioxidul de carbon CO2

Dioxidul de carbon (CO2) este un compus, de obicei sub forma de gaz care este mai dens decat aerul. Dioxidul de carbon este format dintr/un atom de carbon si doi atomi de oxigen. Este un gaz incolor. Valoarea dioxidului de carbon din aer a crescut alarmant in ultimii ani, ceea ce conduce la incalzirea globala….

Citește mai departe
Patru limite au fost depasite, omenirea se afla intr-o epoca periculoasa

Patru limite au fost depasite, omenirea se afla intr-o epoca periculoasa

Schimbarile climatice si rata alarmanta de extinctie a speciilor de animale si plante plaseaza Terra intr-o epoca periculoasa pentru omenire, au anuntat saptamana aceasta autorii unui studiu despre impactul oamenilor asupra naturii, informeaza Mediafax. Studiul, realizat de o echipa de 18 experti internationali, are la baza un raport din 2009 despre “limitele planetare” pentru siguranta…

Citește mai departe
(STUDIU) Planeta a intrat într-o epocă periculoasă pentru existența omenirii

STUDIU – Planeta a intrat intr-o epoca periculoasa pentru existenta omenirii

Schimbarile climatice si rata alarmanta de extinctie a speciilor de animale si plante plaseaza Terra intr-o epoca periculoasa pentru omenire, au anuntat autorii unui studiu despre impactul oamenilor asupra naturii. Studiul, realizat de o echipa de 18 experti internationali, are la baza un raport din 2009 despre „limitele planetare” pentru siguranta speciei umane si a…

Citește mai departe

Pentru a limita incalzirea globala, mari rezerve de hidrocarburi ar trebui lasate neexplotate (studiu)

O treime din rezervele mondiale de petrol, jumatate din rezervele de gaze naturale si 80 la suta din cele de carbune nu ar trebui utilizate in urmatoarele decenii pentru a mentine incalzirea globala sub tinta convenita de doua grade Celsius, afirma cercetatorii britanici intr-un studiu publicat in revista Nature, citat de Reuters. Ei considera ca…

Citește mai departe

Cercetatorii suedezi, cu ochii pe Muntii Rodnei. Aici vad cat de afectata e natura de incalzirea globala

In Muntii Rodnei, avem mii de specii de plante de munte, unele care nu se mai gasesc nicaieri in lume, lacuri glaciare, „adevarate ecosisteme naturale ce pot fi studiate si monitorizate in timp”, spune biologul Claudiu Iusan. Toate acestea ii atrag pe cercetatorii din intreaga lume care stau cu ochii pe masiv. Biologul Claudiu Iusan…

Citește mai departe
Incalzirea globala ameninta omenirea: Pas urias facut pentru salvarea planetei

Incalzirea globala ameninta omenirea: Pas urias facut pentru salvarea planetei

Tarile negociatoare in vederea incheierii, in 2015, a unui pact multilateral pentru limitarea incalzirii climatice au ajuns duminica, la Lima, la un acord privind viitoarele lor angajamente ce vizeaza reducerea emisiilor de gaze cu efect de sera, a anuntat ministrul peruvian al mediului, Manuel Pulgar Vidal. Proiectul textului, care va servi drept document de baza…

Citește mai departe