Leonardo DiCaprio investeste intr-un complex hotelier eco-responsabil

Leonardo DiCaprio investeste intr-un complex hotelier eco-responsabil
Leonardo DiCaprio investeste intr-un complex hotelier eco-responsabil

Actorul american Leonardo DiCaprio a decis sa investeasca intr-un complex hotelier de lux, eco-responsabil, ce va fi inaugurat in 2018 pe insula Blackadore Caye din Belize.

Dupa ce a devenit „mesager al pacii” din partea ONU in septembrie 2014, starul hollywoodian, pasionat de multi ani de ecologie, s-a implicat in mod activ in lupta impotriva incalzirii globale. Acest angajament al sau se va concretiza in viitorul apropiat sub forma unui complex hotelier 100% eco-responsabil, care va fi construit cu respectarea normelor ecologice si a principiilor de dezvoltare durabila. Complexul va fi inaugurat in anul 2018 pe insula Blackadore Caye din Belize. Petrecerea unor vacante la soare, fara a degrada planeta, va deveni in curand posibil, gratie starului american, care a investit in amenajarea unui complex de lux, pe o suprafata de 104 hectare, aflate pe o insula pustie. Pentru a construi un complex de 68 de bungalow-uri private, Leonardo DiCaprio s-a asociat cu investitorul newyorkez Paul Scialla si, impreuna, cei doi au cumparat acel teren cu suma de 1,75 milioane de dolari. Clientii viitorului complex rezidential vor putea sa profite de un peisaj de vis – soare, plaje private si jungla luxurianta. Dar, inainte de a face rezvervari pentru acea vacanta, clientii vor fi instruiti mai intai in legatura cu obiectele pe care vor avea voie sa le aduca pe insula. De exemplu, sticlele din plastic vor fi intezise. Si, odata sositi la destinatie, ei vor urma imediat un curs de ecologie. Insula Blackadore Caye a avut mult de suferit in ultimele decenii din cauza pescuitului intensiv, eroziunii si defrisarilor.

„A venit timpul sa reparam raul ce a fost facut de mana omului”, a spus Leonardo DiCaprio. „Prioritatea noastra consta in a face ceva care va schimba lumea. Nu as fi putut sa fac asta daca acest proiect nu ar fi o veritabila inovatie in materie de ecologie”, a adaugat actorul. Lucrarile, care vor fi executate cu respectarea totala a normelor ecologiste, prevad construirea unor zone de conservare – ce vor reprezenta 45% din suprafata complexului -, in care vor putea fi organizate conferinte despre incalzirea globala si pericolele generate de aceasta. Tarifele de cazare in acest complex turistic nu au fost deocamdata comunicate.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *