10.000 arbori vor fi plantati in Cluj-Napoca

10.000 arbori vor fi plantati in Cluj-Napoca
10.000 arbori vor fi plantati in Cluj-Napoca

Aproximativ 200 de arbori au fost plantati, sambata, pe malul Somesului, in cadrul proiectului Believe Romania prin care se doreste plantarea a 10.000 arbori in Cluj-Napoca. 10.000 arbori vor fi plantati in Cluj-Napoca

Peste 150 de tineri voluntari au participat sambata dimineata la o actiune de plantare de copaci care a avut loc pe malul Somesului. In total au fost plantati aproximativ 200 de arbori din cei 10.000 pe care proiectul Believe Romania si-a propus sa-i planteze in acest an, la Cluj, in contextul Capitalei Europene a Tineretului – Youth 2015.

„Aici infiintam un mic scuar. S-au plantat patru esente de arbori: paltin, tei, stejar si scorus – un arbore reprezentativ pentru Romania, sorbus dacica, de o calitate foarte buna. Echipele care lucreaza sunt formate din tineri, ceea ce e foarte bine si nadajduiesc ca daca Cel de Sus va da si ploaie, sa prinda toata lucrarea si sa inverzeasca aceasta mica pata verde. Vom recolora o mare parte din harta Clujului. Actiunea de astazi se desfasoara in parteneriat cu Primaria, care ne-a dat acest loc”, a declarat Valentin Dan, peisagist si cadru didactic in cadrul Universitatii de Stiinte Agricole si Medicina Veterinara (USAMV) Cluj-Napoca.

Marcel Salahoru, persoana de la care a pornit ideea de baza a conceptelor: Believe in Life, Believe in green si Believe in unity, spera ca prin aceste actiuni, inclusiv prin plantarea celor 10.000 de copaci, la Cluj, sa genereze unitate intre tineri prin promovarea valorilor sanatoase. “Aceasta actiune desfasurata sub egida Believe este doar un prim pas dintr-un proiec mai mare. Vom face o actiune peste 2 saptamani de strangere de gunoaie in oras, in data de 18 aprilie, sambata la ora 10, apoi dorim sa facem, incepand cu luna mai, un proiect cultural de masa, la care sa participe clujenii care vor sa fie parte din realizarea unei opere artistice semnificative, in mijlocul orasului”, a declarat Marcel Salahoru.

Actiunea de sambata s-a desfasurat in parteneriat cu Primaria Cluj-Napoca, Federatia Share, Directia Silvica Cluj si USAMV Cluj-Napoca.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *