Incalzirea globala trezeste boli disparute

0
574
Pentru a limita incalzirea globala, mari rezerve de hidrocarburi ar trebui lasate neexplotate (studiu)
Incalzirea globala trezeste boli disparute
Incalzirea globala trezeste boli disparute

Incalzirea globala a facut ca boli disparute de peste 30 – 40 de ani sa revina in Europa, iar boli intalnite numai la tropice sa apara si in bazinul mediteranean, a spus Victor Olsavszky, reprezentant al Organizatiei Mondiale a Sanatatii (OMS) .

„In regiunea europeana avem trei categorii de vectori care transmit anumite boli, multe din import, odata datorate tantarilor: febra Dengue, Chikungunya,malaria si febra West Nile.

Apoi sunt boli cauzate de prezenta mustelor flebotome, celebrilor tauni, leishmanioza din import, si a capuselor – boala Lyme, encefalita de capuse, febra hemoragica. Impactul este unul important pentru ca observam o crestere a acestor cazuri in ultimii ani, iar aceasta apare ca urmare a incalzirii globale, schimbarilor climatice.

Cu alte cuvinte regasim o serie de vectori cu care nu ne-am intalnit in ultimii ani. In Romania au aparut tantari care nu existau. In Italia, Chikungunya a fost descoperita dupa ce disparuse de mai bine de 30 – 40 de ani.

A reaparut aceasta boala. Acesta a fost un prim semnal ca acesti vectori migreaza datorita schimbarilor climatice, incalzirii globale”, a explicat reprezentantul OMS.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.