NASA trage un semnal de alarma: S-a inregistrat cel mai calduros an din istorie!

NASA trage un semnal de alarma: S-a inregistrat cel mai calduros an din istorie!
NASA trage un semnal de alarma: S-a inregistrat cel mai calduros an din istorie!

Oamenii de stiinta de la NASA trag un semnal de alarma cu privire la incalzirea globala. Potrivit masuratorilor efectuate de NASA si Administratia Atmosferica si Oceanica Nationala, anul 2014 temperaturile de pe cuprinsul globului au fost, in 2014, la cel mai ridicat nivel din 1880 incoace.

In plus, in topul celor mai caldurosi 10 ani din istoria masuratorilor se numara unul singur inainte de anii 2000, respectiv anul 1998, relateaza CBS News. “Acesta este ultimul dintr-o serie de ani caldurosi, intr-o serie de decenii calduroase”, a spus Gavin Schmidt, director al Institutului Goddard pentru Studii Spatiale din cadrul NASA.

In anul 2014, temperatura medie globala la suprafata terestra si a oceanelor a fost cu 0,69 grade Celsius peste media secolului XX si cea mai ridicata in randul celor 135 de ani de la inceputul masuratorilor, depasind recordurile anterioare din 2004 si 2007 cu 0,04 grade Celsius.

Recorduri de temperatura au fost atinse pe tot cuprinsul planetei, din estul indepartat al Rusiei pana in Australia, de-a lungul vestului Statelor Unite ale Americii si in mare parte a Europei.

Din 1880, temperatura medie a suprafetei Pamantului a crescut cu circa 0,8 grade Celsius, insa cea mai mare parte a incalzirii a fost inregistrata in ultimele trei decenii.

 

Articole similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Rămâi conectat!

104,101FaniÎmi place
108CititoriConectați-vă
1,330CititoriConectați-vă

Articole Recente