O tara aflata la „km 0” al schimbarii climatice da afara cercetatorii din domeniul incalzirii globale

O tara aflata la "km 0" al schimbarii climatice da afara cercetatorii din domeniul incalzirii globale
O tara aflata la „km 0” al schimbarii climatice da afara cercetatorii din domeniul incalzirii globale

Australia da afara multi dintre cercetatorii in domeniul schimbarii climatice intrucat a aflat tot ce e de aflat despre incalzirea globala.

Oamenii de stiinta se tem in aceste conditii ca Australia va fi incapabila sa raspunda efectelor incalzirii globale. Tara este deja printre cele mai afectate de schimbarile climatice si este cea mai arida de pe Pamant, scrie The Independent.

Incalzire globala: Un fenomen s-a agravat in ultimii 20 de ani si ar putea schimba lumea

Organizatia australiana Commonwealth Scientific and Industrial Research (CSIRO) angajeaza mii de oameni de stiinta si conduce in domeniul modelelor de clima si observarii efectelor schimbarii de clima asupra oceanelor. CSIRO a anuntat, intr-un comunicat de presa, ca a decis sa renunte la partea de cercetare a schimbarii climatice si sa se concentreze pe adaptarea la noul mediu.

„CSIRO spune, practic, ca ‘s-a terminat cu stiintele climatice si ne mutam la adaptare si gestionare’. Opinia mea este ca este ceva incorect si inselator in acest comunicat – cercetarea schimbarii climatice nu s-a incheiat”, spune John Church, expert in nivelul marii, angajat de 38 de ani la aceasta organizatie.

Pana la 110 din cele 140 de posturi din divizia de atmosfera si oceane vor fi taiate. Alte 120 de posturi din divizia pamant si apa vor fi reduse si 350 de persoane vor fi mutate la alte specialitati.

„Australia este kilometrul zero pentru schimbarea climatica. Pentru a te adapta, ai nevoie de modele de schimbare climatica ce ne spun la ce anume trebuie sa ne adaptam, unde e nevoie de adaptare si pana cand e nevoie sa te adaptezi”, a explicat un om de stiinta de la CSIRO de ce mai e nevoie inca de aceste posturi.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *