Studiu. Oamenii nu cred in incalzirea globala. Dovezile care arata ca Planeta are o data de expirare

Studiu. Oamenii nu cred in incalzirea globala. Dovezile care arata ca Planeta are o data de expirare
Studiu. Oamenii nu cred in incalzirea globala. Dovezile care arata ca Planeta are o data de expirare

Un studiu al Pew Research Center, publicat saptamana trecuta, arata ca 50% din oamenii obisnuiti cred in incalzirea globala. In acelasi timp, 87% din cercetatori considera ca acest fenoemn este real. Care sunt dovezile, totusi, ca avem de-a face cu acest lucru?

In primul rand, putini oameni accepta faptul ca umanitatea a accelerat incalzirea globala. Multa lume da vina pe un ciclu normal al Planetei, care a incalzit Terra si a crescut nivelul marilor si oceanelor. Cu toate acestea, majoritatea studiilor releva ca activitatea industriala, cresterea populatiei si proliferarea masinilor au dus la o crestere treptata a temperaturilor. De asemenea, acest fenoemn ar putea fi ireversibil.

Potrivit „National Geographic“, ardem cantitati record de carbuni, combustibili si gaze naturale. Producem o cantitate record de gaze de sera care se duc in atmosfera si topesc gheata. Iata cateva dovezi ale incalzirii globale.

Planeta se incalzeste

Cercetatorii de la Administratia Nationala a Oceanulor si Atmosfere din Statele Unite au raportat ca 2014 a fost cel mai cald an din ultimii 135. La nivel global, temperaturile au fost cu 0,69 grade Celsius mai mari decat media.

Cu exceptia anului 1998, cei mai calzi 10 ani din istorie au avut loc din 2000 incoace. Un efect al acestui lucru este topirea ghetarilor din zona Arctica. Satelitii au observat aceasta micsorare din 1979. In fiecare deceniu, pierdem 12% din gheata arctica. In 2012, jumatate din gheata arctica prezenta si studiata in 1979 disparuse.

Nivelul marilor si oceanelor

Marile au un nivel din ce in ce mai crescut, din cauza topirii ghetii din Groenlanda, Antarctica si Alaska. Unele orase, cum ar fi Miami, ar putea ajunge sub ape pana in 2050.

Nivelul dioxidului de carbon din aer e cu o treime mai mare decat la inceputul Revolutiei Industriale din 1750 si cel mai mare din ultimii 800.000 de ani. Cu cat e mai mult dioxid de carbon in aer, oceanele devin acide si organismele din ele mor. Practic, pana la finalul secolului, oceanele ar putea fi un dezastru, iar ecosistemele s-ar putea transforma definitiv.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *