Impozitul pentru masini hibride a fost redus cu 95%

  Impozitul pentru maşini hibride a fost redus cu 95%
  Impozitul pentru masini hibride a fost redus cu 95%
  Impozitul pentru masini hibride a fost redus cu 95%

  Guvernul a redus prin Ordonanta de Urgenta impozitul pentru vehiculele hibride cu 95%. Masura are rolul de a stimula achizitia de masini ecologice.

  Esti curios de ceea ce se intampla in lumea auto? Iti trimitem stirile zilei direct pe e-mail.
  Guvernul Romaniei a decis sa aplice o masura fiscala de stimulare a achizitiei si posesiei de automobile ecologice. Executivul a redus cu 95% impozitul pentru autovehicule hibride, masura fiind aplicata in 11 martie 2015 prin Ordonanta de Urgenta. Pana in acel moment, impozitul pentru aceasta categorie de vehicule era calculat prin aceeasi metoda ca la autovehiculele conventionale, cu sistem de propulsie bazat exclusiv pe motorizare cu ardere interna, respectiv in functie de cilindreea motorului cu aprindere. Aceasta varianta aducea situatia hilara in care anumite modele hibride erau taxate mai mult decat modele cu propulsie conventionala si emisii CO2 mai mici pentru ca aveau motorizari cu o cilindree mai mare.
  PRIMA MASINĂ 2015: Ce masini poti cumpara cu 13.000 de euro?

  In unele state, vehiculele hibride si electrice beneficiaza de mai multe facilitati fiscale, care merg de la o prima guvernamentala la achizitie, pana la accesul pe o banda dedicata pe autostrazi. Exista si facilitati precum scutirea integrala de la taxa de drum, permitea accesului gratuit in parcarile municipale si altele. Pana de curand, masinile hibride erau scutite doar de la plata taxei auto la noi in tara. Situatia incepe sa se schimbe si in Romania, existand o bonificatie ecologica pentru cei care achizitioneaza prin Programul Rabla un autovehicul cu emisii de CO2 pana la 100 grame pe kilometru, cu motorizari euro 6, sau cu sistem de propulsie hibrid, existand chiar posibilitatea cumularii a doua bonificatii in cazul in care vehiculul beneficiaza de ambele caracteristici.

  Rabla 2015: 25.000 de tichete de casare a cate 6.500 de lei fiecare

  Intre timp, in Franta, Guvernul de la Paris propune un bonus consistent pentru cei care renunta la un automobil cu motorizare diesel in favoarea unui vehicul electric. Acest program nu a fost inca pus in aplicare, dar arata directia in care merge legislatia in anumite state din Europa si care vor fi tendintele in viitorul apropiat si pe plaiurile mioritice, avand in vedere faptul ca anumite masuri din punct de vedere legislativ sunt inspirate de la francezi.

  Lasă un răspuns

  Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *