Alimentele bogate in potasiu, secretul unui corp plin de energie

Etichetarea tip semafor a alimentelor: Rosu - pericol pentru sanatate, verde - numai bun de mancat
Alimentele bogate in potasiu, secretul unui corp plin de energie

Alaturi de calciu si sodiu, potasiul este un mineral esential pentrubuna functionare a sistemului nervos, sistemului muscular, a inimiisi a rinichilor. O deficienta de potasiu poate duce la staride confuzie, aritmii ale inimii, si, cateodata, chiar si la crampemusculare. Insa cel mai frecvent semn al lipsei de potasiu esteslabiciunea in tot corpul sau lipsa de energie.

Majoritatea oamenilor isi iau o cantitate suficienta de potasiu avand o dieta normala si echilibrata, din care sa nu lipseasca in primul rand fructele si legumele proaspete. Lipsa mineralelor provine, de cele mai multe ori ,din diete exagerate, care se apropie de infometare, sau prin folosirea exagerata a laxativelor care pot da dereglari ale sistemului digestiv, precum diareea.

Persoanele care practica activitati fizice sustinute au nevoie de cantitati mai mari de potasiu decat persoanele sedentare. Este bine, o data ce s-au consultat cu medicul de familie, sa opteze pentrusuplimente alimentare bogate in potasiu, sau, pur si simplu sa consume o cantitate mai mare de alimente cu aceasta proprietate.

Astfel, specialistii americani in nutritie au realizat un top al celormai bogate alimente in potasiu, dupa cum urmeaza:

 

Alimentele cu cel mai mare continut de potasiu

1.      Toate tipurile de carne si peste.

2.      Caisele (mai ales cele proaspete)

3.      Avocado

4.      Banana

5.      Pepene galben

6.      Kiwi

7.      Fasolea boabe

8.      Laptele

9.      Portocalele

10.  Cartofii

11.  Prunele

12.  Spanacul

13.  Rosiile

14.  Fresh-urile din legume

15.  Dovleacul

Alimentele cu un continut mediu de potasiu

1.      Sucul de mere

2.      Sparanghelul

3.      Sfecla rosie

4.      Murele

5.      Broccolli

6.      Morcovii

7.      Ciresele

8.      Porumb

9.      Vinetele

10.  Grapefruitul

11.  Mazarea

12.  Salata verde

13.  Ciupercile proaspete

14.  Ceapa

15.  Piersica

16.  Perele

17.  Ananasul

18.  Stafidele

19.  Capsunile

20.  Dovleceii

21.  Mandarinele

22.  Pepenele rosu

(foto: dreamstime.com)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *