Migdalele mentin sanatatea inimii si combat celulita, au relevat sase studii noi efectuate de cercetatorii americani, prezentate la Congresul Societatii americane pentru nutritie din San Diego. Conform celor sase studii ale cercetatorilor americani, migdalele sunt bogate in nutrienti, in grasimi mononesaturate benefice si vitamina E, cu efect protector impotriva razelor ultraviolete si a maladiei Alzheimer, informeaza dailymail.co.uk. In cazul persoanelor cu risc de diabet, consumul zilnic de migdale reduce concentratiile de glucoza din sange.
Acestea sunt, de asemenea, bogate in minerale, printre care mangan, care contribuie la intarirea oaselor si regleaza zaharul din sange, si magneziu, esential pentru functionarea organelor, muschilor si a nervilor, pentru controlul glucozei din sange si reglarea tensiunii arteriale.
Intr-unul dintre studii, Carol O’Neil de la Universitatea de Stat din Louisiana a analizat 24.808 de adulti cu varsta de peste 19 ani si a aratat ca persoanele care consumau migdale aveau o cantitate mai mare de nutrienti in organism, o calitate imbunatatita a alimentatiei si o stare fiziologica mai buna, in comparatie cu cei care nu consumau migdale.
In alt studiu, Richard Mattes, de la Universitatea Purdue, a examinat efectele consumului de migdale asupra unui grup de 137 de persoane cu risc de diabet de tip 2.
Consumul zilnic al unei cantitati de 40 de grame de migdale – care incap in causul palmei – a redus pofta de mancare a participantilor la studiu si concentratiile de glucoza din sange, imbunatatind in acelasi timp semnificativ absorbtia de vitamina E si de grasimi mononesaturate.
Astfel, dupa consumul zilnic de migdale timp de o luna – echivalentul a 250 de calorii pe zi – participantii la studiu nu au castigat in greutate si, desi experimentul nu a durat decat o luna, acest tip de fruct ar putea constitui o parte esentiala in curele de slabire.
Penny-Kris Etherton, de la Universitatea de stat din Pennsylvania, a comparat efectele consumului zilnic de 40 de grame de migdale cu efectele pe care le-a avut consumul unor gustari zilnice bogate in carbohidrati asupra unui grup de 52 de adulti cu niveluri crescute de colesterol „rau” in organism.
Desi indicele total al masei corporale nu a fost diferit pentru cele doua grupuri, dieta ce includea migdale in alimentatia zilnica, timp de sase saptamani, a redus masa abdominala generala, masa grasimii abdominale si circumferinta taliei, in raport cu subiectii care aveau o dieta bazata pe gustari bogate in carbohidrati.