Seminţele de chia, miraculoase pentru sănătate. Conţin de 5 ori mai mult calciu decât laptele

Semintele de chia, miraculoase pentru sanatate. Contin de 5 ori mai mult calciu decat laptele

Desi inca nu sunt foarte populare in dieta romanilor, semintele de chia au un continut bogat in fibre, acizi grasi omega-3 (scad colesterolul rau), proteine, vitamine (A, B, E, D), antioxidanti si minerale (calciu, fosfor, potasiu, sulf, fier, iod, cupru, zinc, sodiu, magneziu, mangan), care le recomanda a fi miraculoase pentru sanatate. Semintele de chia…

Citește mai departe
Sănătate: Isopul stimulează pofta de mâncare

Sanatate: Isopul stimuleaza pofta de mancare

In sezonul rece, isopul sau planta sfanta, cum mai este cunoscut, este un remediu important pentru o multime de afectiuni. Aceasta planta contine minerale, precum calciu, sodiu, fosfor, fier, cupru, sulf, mangan, aluminiu, glucide, flavonoide, rasini si taninuri. Isopul are proprietati expectorante, antiseptice, laxative, antibiotice, cicatrizante, tonice, astringente si hipotensive. Previne si vindeca infectii care…

Citește mai departe
Siropul de c?tin? cre?te imunitatea ?i pofta de mâncare

Siropul de catina creste imunitatea si pofta de mancare

Siropul de catina este obtinut prin macerarea la rece, fara fierberea fructelor de catina, procedeu care permite pastrarea intregului continut de vitamine, dar in special pastrarea vitaminei C, care se distruge foarte usor. Catina contine si calciu, fier, fosfor, magneziu, potasiu, sodiu, vitaminele D, F, P si K. Supranumita „ginsengul romanesc“, datorita continutului de principii…

Citește mai departe
Beneficiile consumului de m?rar

Beneficiile consumului de marar

Un condiment folosit in toata Europa, mararul contine potasiu, sulf, sodiu, calciu, magneziu, vitaminele A, B si C, precum si ulei volatil. Are proprietati diuretice, digestive, antispastice si antiinflamatorii. Printre beneficiile consumului de marar se numara cresterea rezistentei organismului, eliminarea toxinelor din corp, ameliorarea anxietatii si a epuizarii nervoase. Administrat sub formǎ de infuzie, poate…

Citește mai departe
Boala limbii-albastre omoar? zimbrii din Rezerva?ia Ha?eg-Slivu?. Num?rul animalelor protejate s-a înjum?t??it

Boala limbii-albastre omoara zimbrii din Rezervatia Hateg-Slivut. Numarul animalelor protejate s-a injumatatit

Inca un zimbru a murit miercuri in Rezervatia Hateg-Slivut, din judetul Hunedoara, dupa ce a prezentat semne de boala de cateva zile, medicii veterinari prelevand probe biologice care au scopul sa stabileasca daca animalul a decedat din cauza virusului bolii limbii albastre (bluetongue). Este cel de-al saselea zimbru care a murit, in ultima luna de…

Citește mai departe
Ceaiul de hrean, consolideaza plamanii si reduce riscul de dezvoltare a diferite tipuri de cancer

Hreanul – medicament natural miraculos. 6 afectiuni in care are efect si 3 retete terapeutice

Hreanul se poate folosi in stare cruda, proaspat, ras, pentru a da gust mancarurilor, fiind apreciat pentru aroma speciala si pentru gustul picant, dar si sub forma de tinctura, energizant, sirop sau vin tonic, ca medicament natural. 1. Afectiuni cardiovasculare Anumite substante pe care le contine hreanul au efecte benefice asupra circulatiei sangelui in zonele…

Citește mai departe
Migdalele mentin sanatatea inimii si combat celulita

Migdalele mentin sanatatea inimii si combat celulita

Migdalele mentin sanatatea inimii si combat celulita, au relevat sase studii noi efectuate de cercetatorii americani, prezentate la Congresul Societatii americane pentru nutritie din San Diego. Conform celor sase studii ale cercetatorilor americani, migdalele sunt bogate in nutrienti, in grasimi mononesaturate benefice si vitamina E, cu efect protector impotriva razelor ultraviolete si a maladiei Alzheimer,…

Citește mai departe
Plantele recurg la 'calcule' aritmetice pentru a supravie?ui noaptea

Trandafirul intareste sistemul imunitar si protejeaza ficatul de diferite afectiuni

Trandafirul este cunoscut in lumea intreaga ca un simbol al dragostei dar putini stiu ca acesta poate fi folosit si pentru a trata unele boli. Datorita continutului bogat de vitamina C, trandafirul intareste sistemul imunitar si protejeaza ficatul de diferite afectiuni. Puterea tamaduitoare a trandafirului sta in parfum si petale, care sunt bogate in acid…

Citește mai departe

Excesul de vitamine sintetice la copii poate avea consecinte grave

Peste 60% dintre parinti dau medicamente copiilor fara recomandarea medicului, desi automedicatia poate avea consecinte grave asupra sanatatii lor. „Adaptarea alimentatiei la varsta, la particularitatile digestive ale copilului este esentiala pentru viitorul lui. Promovam alimentatia naturala dupa nastere in scop de prevenire a bolilor, a obezitatii si pentru o apropiere afectiva de mama.” Parintii invoca…

Citește mai departe

Rosiile, medicamentul verii

Nu numai ca sunt una dintre principalele legume de sezon, insa tomatele reprezinta si o veritabila sursa de sanatate. Fiind extrem de bogate in vitamine, minerale si antioxidanti, rosiile ne ajuta sa prevenim riscul anumitor afectiuni. Iata de ce este important ca vara sa facem o cura de rosii. Specialistii nutritionisti spun ca nu ar…

Citește mai departe
Vrei sa ai o inima sanatoasa? Renunta la consumul de carne!

Carnea de care trebuie sa ne ferim

Consumata in trecut doar la ocazii speciale, carnea a ajuns in prezent sa faca parte din dieta zilnica, depasind adeseori nevoile organismului. Totusi dietele vegetariene sau raw vegan, foarte la moda astazi, ne pot pune sanatatea in pericol daca nu stim ce este corect sa eliminam din alimentatia noastra pentru a pastra un echilibru nutritional. Excesul de…

Citește mai departe

Hameiul, un remediu natural

Hameiul este o planta care se foloseste la fabricarea berii, dar are si alte beneficii nebanuite asupra corpului nostru. Planta se gaseste in apropierea padurilor si creste agatata de copaci. In continuare va prezentam cateva dintre intrebuintarile si avantajele hameiului asupra sanatatii. Previne osteoporoza Cercetatorii au ajuns la concluzia ca un tratament care se bazeaza…

Citește mai departe

Trucuri alimentare care-ti taie pofta de mancare

Atunci cand limitam brusc cantitatea de mancare, organismul produce mai multa grelina, hormon al foamei, ce ne „convinge” sa mancam mai mult. Bauturile calde, proteinele, cartofii, uleiul de masline si grapefruitul sunt cateva dintre alimentele care creeaza rapid senzatia de satietate si taie pofta de mancare pentru o perioada mai mare de timp, informeaza gandul.info….

Citește mai departe

Sfecla rosie protejeaza ficatul

Pentru ca se numara printre putinele legume care nu isi pierd proprietatile prin gatire, sfecla rosie este preferata nutritionistilor. Specialistii sustin ca, desi e dulce, ea nu are multe calorii si, in plus, este bogata in substante care te ajuta sa iti mentii sanatatea organismului, sa iti revii dupa o boala si chiar sa tratezi…

Citește mai departe

Hreanul – antibiotic natural

Hreanul este bogat in vitamine si minerale, iar medicii nutritionisti spun ca acest condiment este considerat un antibiotic natural, deoarece are proprietati benefice in lupta impotriva microbilor care ne pun in pericol sanatatea. In plus, prin compozitia sa, hreanul ajuta la distrugerea celulelor cancerigene din corp, iar specialistii spun ca, in cazul persoanelor bolnave de…

Citește mai departe
Aerosolii produ?i de omenire reduc frecven?a furtunilor tropicale - studiu

Cai salvati de la inghet

In decembrie 2008 Logan Jack din British Columbia, Canada, a gasit doi cai abandonati: o femela de 3 ani, botezata ulterior Belle si un mascul de 14 ani, denumit Sundance. Sora lui Jack, Toni a confirmat faptul ca intr-adevar caii aveau mare nevoie de ajutor. Acestia sufereau de degeraturi si erau plini de paduchi. Odata…

Citește mai departe