Hameiul, un remediu natural

Hameiul, un remediu natural

Hameiul este o planta care se foloseste la fabricarea berii, dar are si alte beneficii nebanuite asupra corpului nostru. Planta se gaseste in apropierea padurilor si creste agatata de copaci.

In continuare va prezentam cateva dintre intrebuintarile si avantajele hameiului asupra sanatatii.

Previne osteoporoza

Cercetatorii au ajuns la concluzia ca un tratament care se bazeaza pe hamei urmand cure succesive de 3 saptamani preintampina aparitia osteoporozei fiind considerat un fitoestrogen foarte eficient.

Se recomanda a se consuma o infuzie preparata dintr-o lingurita de conuri uscate de hamei si apa clocotita si se consuma acest lichid de trei ori pe zi.

Alunga nervozitatea

Hameiul actioneaza ca un bun calmant, deci este ideal pentru persoanele irascibile. Seara este momentul cel mai bun pentru a consuma ceai de hamei, cu cateva minute inainte de culcare. Consumat pe timpul zilei va da stari de moleseala sau chiar somnolenta.

Daca se consuma seara, hameiul va actiona impotriva starilor de nervozitate pana a doua zi.

Creste pofta de mancare

Daca nu ai pofta de mancare din diverse motive, incearca sa folosesti hameiul pentru a-ti reveni pofta de mancare. Inainte de masa cu o jumatate de ora bea un ceai de hamei pentru a manca mai mult fara a interveni rapid starea de satietate.

Combate matreata

Nu intotdeauna samponul este cel care inlatura matreata, in acest sens hameiul este un remediu excelent contra acesteia. Limpezeste parul cu jumatate de litru de infuzie de hamei, indeparteaza excesul de apa si tamponeaza-ti parul cu un prosop curat. Pentru rezultate optime, foloseste de cateva ori la clatire, aproximativ o luna de zile.

La ce mai e bun hameiul

Pe cale interna se poate folosi pentru: rahitism, convalescente, anemie, inapetenta, dispepsii atonice nervoase, anorexie, insomnie, nevroze, anxietate, guta, litiaze, dermatoze, scorbut, limfatism, adenite cervicale, scrofuloza, enurezie, paraziti intestinali, tuse spastica, dismenoree, nevralgii, migrene, eretism genital, priapism, uretrita gonococica, excitabilitate sexuala, onanism, nimfomanie, hiperaciditate gastrica, tuberculoza.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *