Saptamana aceasta e verde in licee

  0
  488
  Saptamana aceasta e verde in licee
  Saptamana aceasta e verde in licee

  Ieri a inceput „Green Week” pentru 10 licee din tara. Reprezentanta Comisiei Europene din Romania ii va invata pe tineri cum sa utilizeze eficient resursele naturale.
  Pe parcursul unei ore de proiectii si discutii, invitati speciali – reprezentanti ai unor ONG-uri din domeniul „verde” – vor atrage atentia tinerilor asupra problematicii legate de epuizarea sau deficitul de resurse si vor oferi exemple de buna practica, lansand in acelasi timp un apel pentru un stil de viata sustenabil.
  Evenimentul precede conferinta GREEN WEEK, cea mai mare conferinta anuala europeana pe politici de mediu, care va avea loc la Bruxelles la sfarsitul lunii mai. Aflata la cea de-a 11-a editie, GREEN WEEK s-a impus ca un eveniment major pentru toti cei implicati in protectia mediului.Tema de anul acesta, „utilizarea eficienta a resurselor naturale” reprezinta o initiativa prioritara in strategia Comisiei Europene pentru acest deceniu.
  La ce se refera „Utilizarea eficienta a resurselor naturale”?
  – In prezent, omenirea consuma resursele naturale ale Pamantului intr-un ritm pe care planeta nu il poate sustine.
  – Resurse precum apa, solul, aerul curat si serviciile ecosistemice sunt vitale pentru sanatatea noastra si pentru calitatea vietii noastre, dar acestea sunt limitate.
  – Cresterea economica globala si cresterea populatiei (9 miliarde pana in 2050), duc catre consumul rapid al resurselor naturale ale Pamantului.
  – Cresterea cererii pentru anumite resurse duce spre epuizarea acestora si cresterea preturilor.

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.