Central District, un ansamblu rezidential „invadat” de spatii verzi

În căutările noastre de locuințe mai bune și mai performante, am ajuns la ansamblul rezidențial Central District din București, la recomandarea România Green Building Council. Elena Rastei, coordonatorul certificării GREEN HOMES pentru Forty Management, ne-a prezentat proiectul ca fiind un model de bune practici în sectorul rezidențial: „Certificări precum GREEN HOMES/LEED/BREEAM și altele similare evaluează…

Citește mai departe

Drepturile indigenilor din Amazon

Drepturile populatiei indigene din Amazon sunt in pericol pe masura ce marile proiecte de dezvoltare si infrastructura desfasurate acolo distrug cultura si pamanturile autohtone. Alianta Pachamama lucreaza impreuna cu partenerii sai in padurile ecuadoriene pentru a pastra si intari drepturile localnicilor. Exista aproximativ 370 milioane de indigeni in lume, majoritatea neavand drepturi umane reale. In…

Citește mai departe

Protest impotriva poluarii: Azo promite schimbarea in bine

Aproape 400 de targumureseni au participat joi, 13 august, la protestul organizat de Asociatia ”21 Decembrie – Oras Martir” Targu-Mures si grupul civic ”Opriti Poluarea de la Azomures”. Va prezentam, in randurile care urmeaza, filmul evenimentelor petrecute in fata Palatului Administrativ din Targu-Mures. Ora 16.48 – Mai sunt 12 minute pana la ora anuntata pentru inceperea…

Citește mai departe

„Cismele pentru Bucuresti”: o investitie in mediu si in calitatea vietii

Un sistem eficient de cismele si tasnitori in Bucuresti ar reduce poluarea, ar garanta locuitorilor accesul la apa potabila gratuita si ar aduce economii semnificative la bugetul local si in randul bucurestenilor. Asociatia Militia Spirituala, alaturi de alte 15 organizatii din Bucuresti, lanseaza campania Cismele pentru Bucuresti, ca sa promoveze revitalizarea sistemului de cismele atat in randul…

Citește mai departe

Actiune ecolologista in zona Cugirului. Elevi, profesori, brigadieri si padurari au plantat puieti de molid si paltin pe un versant din zona

Scoala Gimnaziala ”Ioan Mihu” Vinerea, in parteneriat cu Asociatia de Ecologie si Turism Nasapiste Cugir au participat zilele trecute la o interesanta activitate de plantare de puieti de molid si paltin in Cantonul Donea, Ocolul Silvic Cugir. La aceasta actiune a participat si o echipa formata din brigadieri si padurari, in frunte cu seful Ocolului…

Citește mai departe

Educatia ecologica, responsabilitatea educatorilor de azi si a celor de maine

Gradinita cu P.P. Nr.14 Botosani, Structura a Scolii Gimnaziale Nr.11 Botosani, in parteneriat cu Agentia pentru Protectia Mediului Botosani, deruleaza proiectul judetean „Natura, carte deschisa pentru minte si suflet”, inscris in CAEN I.S.J. Botosani, proiect educational menit sa constientizeze prescolarii cu privire la problemele mediului inconjurator si sa formeze o mentalitate sanatoasa privind calitatea vietii…

Citește mai departe

Arcuda, un paradis al Biodiversitatii

World Conservation Union a raportat ca la fiecare 20 de minute, cel putin o specie din lumea plantelor sau animalelor dispare. Numarul speciilor amenintate cu extinctia totala, in urmatoarele decenii, este apreciat la 50.000 pe an. Biodiversitatea, in splendoarea ei, este profund si ireversibil afectata. Iresponsabilitatea omului fata de natura, a inceput sa genereze studii…

Citește mai departe
România ocupă locul doi în clasamentul țărilor europene care poluează cel mai mult raportat la cât produce

Romania ocupa locul doi in clasamentul tarilor europene care polueaza cel mai mult raportat la cat produce

Romania ocupa locul doi in clasamentul tarilor europene care polueaza cel mai mult raportat la cat produce, dupa Bulgaria si urmata de Estonia si Polonia, reiese dintr-un raport de specialitate intocmit de Agentia Europeana de Mediu /AEM/, dat recent publicitatii. poluareConform documentului, 50% din impactul daunator al poluarii aerului reprezinta 1% din producatorii industriali din…

Citește mai departe
Zacamantul de gaze naturale descoperit in Marea Neagra ar putea avea 100 miliarde metri cubi

Mai educati, salvam Marea Neagra!

Responsabilitatea pentru mediu revine generatiei actuale. Ca sa avem un viitor mai bun, nu avem alta sansa, in prezent, decat sa educam copiii si tinerii in spiritul civismului si sa le imprimam un comportament adecvat cu privire la pastrarea sanatatii mediului inconjurator. Strigatul de ajutor al naturii pare mut si neputincios, dar emite vibratii puternice,…

Citește mai departe

Sibiul urmatorilor 10 ani: verde, cultural, inovativ si al comunitatilor

Primaria Sibiu impreuna cu Fundatia Heritas a finalizat elaborarea Ghidului de Dezvoltare a Municipiului Sibiu pentru perioada 2014 – 2024, un document care indica directiile de dezvoltare a orasului pentru urmatorii 10 ani, acestea fiind stabilite in urma analizei datelor si consultarilor publice. Prin obiectivele propuse, noul ghid continua proiectele celor 10 ani precedenti. “Acesta…

Citește mai departe
Declara?ie public? a oamenilor de ?tiin??: Brian May cere ca eforturile pentru detectarea asteroizilor periculo?i s? se intensifice

    Declaratie publica a oamenilor de stiinta: Brian May cere ca eforturile pentru detectarea asteroizilor periculosi sa se intensifice

    Muzicianul britanic Brian May, membru al formatiei Queen, s-a alaturat unui grup de cercetatori care militeaza pentru intensificarea eforturilor de creare a unui sistem de detectare a asteroizilor periculosi pentru Terra. Chitaristul Brian May, care este si astrofizician, fostul astronaut Ed Lu, etologistul Richard Dawkins si cercetatorul Bill Nye au emis recent „100X Asteroid Declaration”,…

    Citește mai departe
    Peste 50.000 de romani mor anual de cancer. Cum poate creste eficienta tratamentului oncologic

    Cand este eficient tratamentul antitumoral in cancer?

    Prima conditie a unui tratament tintit de succes este sa cunosti tinta medicamentului, adica mutatia genetica descoperita la nivel celular. Aceasta este premisa de la care pleaca, in prezent, cercetatorii din domeniul oncologiei pentru a creste rata de supravietuire a pacientilor bolnavi de cancer si calitatea vietii acestora. “Un element al schimbarii perspectivei de tratament…

    Citește mai departe
    Castelul Corvinilor scap? de dezastrul ecologic care l-a înconjurat. Cum se vede viitorul zonei industriale din Hunedoara

    Castelul Corvinilor scapa de dezastrul ecologic care l-a inconjurat. Cum se vede viitorul zonei industriale din Hunedoara

    Imprejurimile Castelului Corvinilor, locuri care in trecut au fost cea mai poluata zona a municipiului, sunt ecologizate printr-un proiect finantat din fonduri de la Uniunea Europeana, menit sa schimbe cu totul infatisarea fostelor terenuri ale combinatului siderurgic din Hunedoara, pe langa care trec turistii care viziteaza monumentul. Turistii care vor ajunge de anul viitor la…

    Citește mai departe

    Fonduri europene pentru implementarea strategiilor de dezvoltare locala

    Obiectivele programului Prin Masura 41, Grupurile de Actiune Locala pot implementa si proiecte integrate de dezvoltare locala, ce pot acoperi mai multe axe. Implementarea acestor proiecte se va realiza conform descrierii din Planul de Dezvoltare Locala. Masura 41 ofera posibilitatea atingerii obiectivelor axelor 1, 2 si 3 din PNDR, prin: – Sub-masura 411 – Cresterea…

    Citește mai departe
    Chile a devenit prima ?ar? din America Latin? care permite cultivarea de canabis în scopuri terapeutice

    Chile a devenit prima tara din America Latina care permite cultivarea de canabis in scopuri terapeutice

    Chile a devenit prima tara din America Latina care cultiva canabis in scopuri terapeutice. Programul aprobat de autoritati prevede tratarea a 200 de pacienti bolnavi de cancer. Primele plante vor fi recoltate in luna aprilie. Autoritatile chiliene din orasul La Florida, unde a fost demarat programul spun ca datorita uleiului extras din canabis, oamenii bolnavi…

    Citește mai departe
    Societatea civil? solicit? ministrului Doina Pan? o dezbatere public? pe tema “Radarul balastierelor”

    Societatea civila solicita ministrului Doina Pana o dezbatere publica pe tema “Radarul balastierelor”

    Doamnei Doina Pana – ministru delegat pentru Ape, Paduri si piscicultura Asociatiile de pescari din judetul Bistrita-Nasaud, ecologistii, ONG-istii si iubitorii de natura privim cu interes demersurile care urmeaza sa le faceti pentru a implementa un nou radar al balastierelor si apelor, asa cum l-ati descris. Ca si padurea, apa este datatoare de viata si…

    Citește mai departe
    Conservarea pajistilor cu inalta valoare naturala din Muntii Fagaras

    Conservarea pajistilor cu inalta valoare naturala din Muntii Fagaras

    Proiectul Managementul integrat al siturilor Natura 2000 Muntii Fagaras si Piemontul Fagaras – proiect co-finantat din Fondul European de Dezvoltare Regionala. Asociatia Muntii Fagaras implementeaza proiectul Managementul integrat al siturilor Natura 2000 Muntii Fagaras si Piemontul Fagaras, proiect finantat prin Programul Operational Sectorial de Mediu in cadrul Axei Prioritare nr. 4 – Implementarea sistemelor adecvate…

    Citește mai departe

    Mesajul doamnei Adriana Doina PANĂ, Ministru delegat pentru Ape, Paduri si Piscicultura, cu ocazia Zilei Dunarii 29 iunie 2014

    Dunarea reprezinta coloana vertebrala a unei bune parti din Europa. Aceasta afirmatie este valabila nu numai la nivel simbolic. Inca de la inceputurile civilizatiei umane in acest areal geografic, malurile Dunarii au reprezentat un spatiu de locuire privilegiat. Dunarea a separat si a pus in contact, in egala masura, regate si imperii, culturi si civilizatii…

    Citește mai departe
    Inova?ii made in Moldova: motociclet? care merge cu energie solar? ?i eolian?, f?cut? din butoi

    Inovatii made in Moldova: motocicleta care merge cu energie solara si eoliana, facuta din butoi

    O motocicleta care merge cu energie solara, o turbina eoliana facuta dintr-un butoi, cuptoare solare pline cu fructe puse la uscat si multe alte inovatii au fost expuse ieri in Gradina Publica „Stefan cel Mare”. Astfel a luat start „Saptamana Europeana a Energiei Durabile in Republica Moldova”. Prezent la eveniment, ministrul Economiei, Valeriu Lazar a…

    Citește mai departe

    Plati privind bunastarea animalelor – pasari – anul II de angajament

    Agentia de Plati si Interventie pentru Agricultura (APIA) informeaza ca a incheiat „Acte aditionale la Conventiile privind finantarea capitalului de lucru pentru desfasurarea activitatilor curente” de catre beneficiarii Masurii 215 – Plati privind bunastarea animalelor – pasari – anul II de angajament. Prin incheierea acestor conventii, APIA emite, la cererea solicitantului, o adeverinta prin care…

    Citește mai departe

    Actiune de ecologizare in cartierul “Lumea Noua” din Alba Iulia. Peste 150 de saci cu deseuri stransi de angajati de la Protectia Mediului, studenti si localnici

    Agentia pentru Protectia Mediului Alba a organizat miercuri, 21 mai 2014, o actiune de ecologizare in cartierul Lumea Noua din municipiul Alba Iulia, la care au participat, alaturi de angajatii agentiei, studenti de la Facultatea de Ingineria Mediului din cadrul Universitatii “1 Decembrie 1918” dar si localnici, totalizand aproximativ 80 de persoane. Actiunea s-a desfasurat…

    Citește mai departe

    CE aproba cofinantarea cu peste 74 de milioane de euro a unui proiect de decontaminare din Romania

    Comisia Europeana a aprobat ieri o investitie de 74,3 milioane de euro de la Fondul European de Dezvoltare Regionala (FEDR) pentru decontaminarea mai multor situri poluate cu petrol din mai multe judete din Romania, informeaza un comunicat al CE trimis AGERPRES. Executivul comunitar apreciaza ca, prin acest proiect, Romania va reusi sa-si respecte obligatiile de…

    Citește mai departe

    Ce cred romanii despre pierderea de specii de animale si plante

    Marea majoritate a romanilor isi doreste o informare detaliata asupra importantei biodiversitatii, conform rezultatelor eurobarometrului „Atitudini fata de biodiversitate”, prezentat de WWF-Romania intr-o dezbatere de specialitate. Pe de alta parte, declinul si pierderea de specii de animale, flora si fauna, habitate si ecosisteme sunt vazute de 53% dintre cetatenii romani ca o problema foarte grava….

    Citește mai departe

    Peste 85% dintre romani, interesati de biodiversitate

    Desi poate parea ca ocupatiile romanilor sunt altele, potrivit rezultatelor eurobarometrului „Atitudini fata de biodiversitate”, prezentat, ieri, de WWF Romania, conationalii nostri nu se considera suficient de informati in ce priveste importanta biodiversitatii. De asemenea, potrivit aceluiasi eurobarometru, 53% dintre cetatenii romani privesc declinul si pierderea de specii de animale, flora si fauna, habitate si…

    Citește mai departe
    Practici agricole ecologice prin proiectul PACINFO

    UE: Politici agricole si de pescuit mai ecologice si mai echitabile

    Politicile UE in domeniul agriculturii si pescuitului s-au aflat in centrul proiectului european timp de decenii, avand obiectivul de a furniza aprovizionarea corespunzatoare cu alimente pentru cetatenii UE si venituri echitabile pentru agricultori si pescari. In urma extinderilor UE si date fiind cererea de alimente de calitate superioara, preturile volatile, dezechilibrele in lantul aprovizionarii cu…

    Citește mai departe
    Un nou pas în realizarea Strategiei Deltei Dun?rii: Banca Mondial? a prezentat raportul de diagnostic

    Un nou pas in realizarea Strategiei Deltei Dunarii: Banca Mondiala a prezentat raportul de diagnostic

    Este un prim pas pentru strategia integrata a Deltei Dunarii, care isi propunere sa armonizeze interesele localnicilor cu cele legate de protectia mediului. Vicepresedintii Consiliului Judetean Tulcea, George Siscu si Vasile Strat au participat, joi, alaturi de prefectul judetului, Lucian Simion, guvernatorul ARBDD Edward Bratfanof, parlamentari, primari, directori si reprezentanti ai autoritatilor locale la o…

    Citește mai departe
    Proiect comun român-ucrainean de reciclare a de?eurilor biodegradabile urbane

    Proiect comun roman-ucrainean de reciclare a deseurilor biodegradabile urbane

    Administratia municipiului Baia Mare a demarat vineriun proiect privind managementul deseurilor biodegradabile, in comun cu autoritatile din Ivano-Frankivsk si Kolomyia, Ucraina, localitati aflate in vecinatate frontierei de stat romano-ucrainene. Proiectul comun dintre cele doua parti prevede „imbunatatirea calitatii vietii prin implementarea unui sistem eficient de colectare si prelucrare a deseurilor verzi, provenind din zonele impadurite,…

    Citește mai departe
    Izola?ie ecologic? din lana de oaie pentru termoizolarea blocurilor din Cluj

    Izolatie ecologica din lana de oaie pentru termoizolarea blocurilor din Cluj

    Doi arhitecti din Cluj au o propunere inedita pentru izolatia blocurilor. Acestia vor sa transforme blocurile gri din oras in gradini verticale si propun un sistem de termoizolatie inedit, cu lana de oaie sau canepa. Pentru noul sistem, oamenii nu ar trebui sa scoata foarte multi bani din buzunar, iar cladirile verzi ar spori calitatea vietii in cartierele…

    Citește mai departe
    Pite?ti-ul a intrat în cursa pentru "Capitala european? verde 2016"

      Pitestiul a intrat in cursa pentru „Capitala europeana verde 2016”

      Pitestiul a intrat in cursa pentru „Capitala europeana verde 2016”, acordat orasului care ocupa pozitia de lider in materie de management urban ecologic. Alaturi de Pitesti, la renumitul titlu european concureaza orase din alte 11 state, precum: Dabrowa Gornicza (Polonia), Essen (Germania), Larissa (Grecia), Ljubljana (Slovenia), Nijmegen (Olanda), Oslo (Norvegia), Reggio Emilia (Italia), Santander (Spania),…

      Citește mai departe
      Bulgaria, 'lider' la poluare

      CE adopta noi masuri de reducere a poluarii atmosferice

      Comisia Europeana (CE) a adoptat, azi, un pachet de masuri de reducere a poluarii atmosferice, informeaza un comunicat trimis redactiei. Noile masuri vizeaza reducerea intr-o si mai mare masura a emisiilor nocive specifice industriei, traficului, centralelor energetice si agriculturii, in vederea diminuarii impactului acestora asupra sanatatii umane si a mediului, potrivit documentului citat. Janez Potočnik,…

      Citește mai departe

      Caravana Viitorului, activitate desfasurata in cadrul campaniei „Muresul recicleaza deseurile”, s-a incheiat

      Caravana Viitorului, activitate desfasurata in cadrul campaniei „Muresul recicleaza deseurile”, s-a incheiat la sfarsitul lunii octombrie urmand ca in luna noiembrie sa fie extrasi cei 10 castigatori ai concursului SELECTOT. Participantii la concurs sunt cei ce au ales sa traiasca in spiritul grijii pentru mediul inconjurator, adica aceia ce timp de mai bine de o…

      Citește mai departe

      Descentralizarea deschide calea unui conflict de interese deosebit de nociv pentru protectia mediului, spune Coalitia pentru Mediu

      Prin prevederile pe care le contine, Proiectul de Lege a Descentralizarii, aflat in dezbatere pe site-ul Ministerului Dezvoltarii, deschide calea unui conflict de interese deosebit de nociv pentru protectia mediului natural. Agentiile de Protectie a Mediului, care in momentul de fata supervizeaza activitatea autoritatilor publice locale, vor fi direct subordonate acestora. Acestea au fost principalele…

      Citește mai departe