Societatea civila solicita ministrului Doina Pana o dezbatere publica pe tema “Radarul balastierelor”

Societatea civila solicita ministrului Doina Pana o dezbatere publica pe tema “Radarul balastierelor”
Societatea civila solicita ministrului Doina Pana o dezbatere publica pe tema “Radarul balastierelor”

Doamnei Doina Pana – ministru delegat pentru Ape, Paduri si piscicultura

Asociatiile de pescari din judetul Bistrita-Nasaud, ecologistii, ONG-istii si iubitorii de natura privim cu interes demersurile care urmeaza sa le faceti pentru a implementa un nou radar al balastierelor si apelor, asa cum l-ati descris.

Ca si padurea, apa este datatoare de viata si nu pot fi separate. Asteptam de prea multi ani sa se faca ordine si in acest domeniu. Noi am atras atentia de nenumarate ori, cu memorii la toate institutiile statului din judetul Bistrita-Nasaud privind starea apelor, fara sa putem rezolva nimic. Va amintesc si de scrisorile cetatenilor din localitatea Cociu din 2007, 2009, 2012 adresate guvernului Romaniei si care nu au primit nici un raspuns pana astazi referitor la starea raului Somes privind excavatiile necontrolate. Aceasta stare grava nu mai poate fi amanata. Imaginile din zona respectiva pot fi vazute si din avion. Ca si in cazul lemnului a aparut o indeletnicire prin care se obtin foarte usor bani din furturile de minerale, de cele mai multe ori ilegale, cu cupa excavatorului in apa contrar legilor de mediu, aducand grave modificari malurilor si cursurilor de apa, afectand grav calitatea vietii comunitatilor locale si a mediului natural. De cele mai multe ori perimetrele bornate nu sunt respectate si nu este refacuta zona dupa exploatare.

Va sprijinim cu toata priceperea noastra, avem experienta anilor de pescuit, de observatori directi in aceasta problema pe care dorim sa v-o impartasim. In functie de calendarul si timpul avut la dispozitie dorim sa initiem o dezbatere publica locala pe aceasta problema, sub patronajul dumneavoastra.

Va multumim anticipat.

Asociatia Esox Spinning Club AJVPS Bistrita
Asociatia Pescar Sportiv Asociatia G.A.L. RURALIS
Asociatia Lucio Perca Asociatia Bistrita Civica
Ecologistii Mun. Bistrita
Bistrita, 27 octombrie 2014

Articole similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Rămâi conectat!

104,101FaniÎmi place
108CititoriConectați-vă
1,330CititoriConectați-vă

Articole Recente